www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMZALAR ATILDI

İMZALAR ATILDI

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile protokol imzalayan İnegöl Belediyesi, dördüncü kez ‘Girişimcilik Kursu' düzenleyecek.

KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ ve İNESMEK Genel Koordinatörü Koray Akkanat'ın katılımı ile imzalanan protokol sonrasında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; İnegöl Belediyesi olarak kentin gelişim ve dönüşümüyle alakalı gerçekleştirilen projelerin yanında; halkı bilinçlendirmek, eğitmek ve sosyal ihtiyaçlarına göre etkinlikler düzenlemek öncelikle hedeflerimiz arasında yer alıyor. KOSGEB ile İnegöl Belediyesi arasında Girişimcilik Kursu ile alakalı protokol için bugün burada toplandık. Bildiğiniz üzere İNESMEK kurslarımız aracılığı ile meslek edindirme anlamında eğitim ve faaliyetler içerisinde bulunuyoruz. Ayrıca daha öncesinde üç kez açtığımız, ‘Girişimcilik Kursları'nı imzaladığımız bu protokol ile 4. kez başlatıyoruz” dedi.

 SON BAŞVURU TARİHİ 25 MAYIS

Kursa katılım koşullarını da belirten Alper Taban; Kursa bay, bayan, engelli herkes katılabilecektir. Başvurular; İNESMEK Nuri Doğrul Kurs Merkezi'nde şahsen yapılacaktır. Kayıtlar tamamlandıktan sonra mülakatla belirlenen 30 kişi eğitim için uygun görülecektir. Bundan dolayı kursa başvuracak kişi, öncesinde projesini hazırlamak zorundadır. Kurs; 29 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Toplam eğitim süresi 70 saattir. Kursu tamamlayan kişilere; ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi' verilecektir. Eğitimi KOSGEB eğitmeni Sanem Cengiz Şatır verecek olup, eğitmenlerin tüm masrafları Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Kursumuza başvurular ücretsizdir. Kursu tamamlayıp kendi işini kuran kişiler, KOSGEB kurslarından tekrar faydalanabildiği halde, kursu tamamladığı halde işini kurmayan kişiler ise bir daha bu kurslardan faydalanamayacaktır” şeklinde konuştu. Taban ayrıca başvuru için son kayıt tarihinin 25 Mayıs olduğunu da belirtti.

 EĞİTİMLER İNEGÖLLÜLERİN AYAĞINA GELİYOR

KOSGEB'in girişimcilikle alakalı hibe ve destekler veren bir kurum olduğunu kaydeden Taban; KOSGEB sadece girişimcilikle alakalı bir kurs düzenlememekte eğitimler de vermektedir. Biz de belediye olarak KOSGEB'in verdiği bu eğitimleri İnegöllü hemşerilerimizin ayağına getirmek maksadıyla bu kursu açıyoruz. Amacımız; girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve İnegöl'de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmaktır. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, girişimcilikle alakalı kendini geliştirmek ve kendi işini kurmak isteyenleri kursumuza katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 30 GİRİŞİMCİ DAHA EĞİTİMDEN GEÇECEK

KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ise, İnegöl'ün Bursa'nın girişimcilik potansiyeli en yüksek ilçesi olduğunu ifade ederek; İnegöl Belediyesi ile yapılan protokol sonrası İnegöl'de 30 girişimciyi daha 29 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında eğitimden geçireceklerini belirtti.

 İNEGÖL'DE ÇOK AKTİF BİR İŞ VE EKONOMİK HAYAT VAR

Akdağ, Girişimcilik kültürü ve ruhunun zenginleşmesi ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla kurulacak olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin çok daha uzun yıllarda faaliyette bulunabilmeleri adına aynı zamanda ülkemizin çok farklı bölgelerinde bir iş fikrine sahip kişilerin, o iş fikirlerini hayata geçirmek adına 4. senesinde bulunduğumuz KOSGEB Girişimcilik ve Destek Programının bir alt başlığını gerçekleştirmek üzere bugün İnegöl Belediyesindeyiz. İnegöl'ü ülkemizin birçok yerinden çok daha şanslı görüyoruz. İnegöl'de çok aktif bir iş hayatı, çok aktif bir ekonomik hayat var. Başta ekonomi olmak üzere sosyal alanda da çok önemli işler yerine getiren girişimciliği, ülkemizin birçok yerinde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Genç, kadın, erkek ve engelli kim olursa olsun, eğitim seviyesi ne olursa olsun sadece bir iş fikrine sahip olan girişimcilerimiz, iş fikrini hayata geçirmeden önce devlet desteğini yanlarına alarak kendilerinde var olan yenilikçi taraflarını risk alabilme yönlerini, cesaretle ve özgüvenle bir iş fikri haline dönüştürebilsinler istiyoruz” dedi.

 100 BİN TL'YE YAKIN DESTEK

Kursiyerlerin, kuracakları işletmeler için KOSGEB'ten 100 bin TL'ye yakın bir destek alacaklarını belirten Akdağ; Yapılan masraflar için erkek katılımcılara yüzde 60, kadın ve engelli katılımcılara da yüzde 70 oranında destek vereceğiz. Daha önce İNESMEK aracılığıyla açtığımız kurslarımızdan mezun olan ve bugün iş hayatına adım atmış iş kadını ve iş adamlarımız var. Bugün, bu kişiler İnegöl ve ülke ekonomisine önemli bir değer katıyor. Son olarak imzalanan bu protokolün İnegöl Belediyesi'ne hayırlı olmasını, ayrıca kursa katılacak olan kursiyerlerimizin de hayırlı bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25