İnci Ve Aktaş Ahşapkari Sanatına Hayran Kaldı

İnci Ve Aktaş Ahşapkari Sanatına Hayran Kaldı

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Modeks Mobilya Fuarında İnegöllü sanatçı Mehmet Şakir Ünlü tarafından açılan Ahşapkari sergisini ziyaret etti.

Fuarda incelemelerde bulunan Kaymakam Aziz İnci ve Başkan Aktaş, küçük ahşap parçalarının mozaik şeklinde dizilmesi ile oluşturulan ve sanatçısı tarafından Ahşapkari Sanatı adı ile adlandırılan sergiyi de inceledi. Fuar alanında sergilenen birbirinden farklı ve güzel Ahşapkari eserlerini büyük ilgi ile inceleyen Kaymakam Aziz İnci ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sanatçı Mehmet Şakir Ünlü’yü tebrik ettiler. Belediye Meclis Üyesi ve Kent Müzesi Koordinasyon Kurulu Başkanı Nedim Bayram’ın da hazır bulunduğu sergide, Kaymakam İnci ve Başkan Aktaş anı defterine de düşünceleri yazdılar.

Kaymakam Aziz İnci, anı defterine yazdığı mesajında; resmin doğal renklerle yapılanları içinde beni en çok etkileyen ve yağlı boya kadar başarılı, ahşap tablo ve resimlere hayranlık duyduğunu yazdı. “Mehmet Bey’i tebrik ediyorum” diyen İnci; sanatçıya tebriklerini de mesajında belirtti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Ahşapkari, bana göre mobilyaya ve resim sanatına çok farklı bir değer kattı. Kutluyorum, çünkü çok farklı, çok özel ve çok sıcak. Küçücük ahşap parçacıklarından nasıl büyük eserlerin ortaya çıktığını bir kez daha gördük. Bir de bu sanatı icra eden sanatçının İnegöllü olması çok daha ayrı bir mutluluk. Sanatçımızı yürekten tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

İnegöl protokolünün iki önemli isminin sergisini ziyaret etmelerinden çok memnun kalan İnegöllü Ahşapkari Sanatçısı Mehmet Şakir Ünlü ise, İnegöl doğumlu olması ve yaşamının uzun bir dönemini de İnegöl’de geçirmesi nedeniyle çocukluğundan beri ahşapla yakından ilgilendiğini belirtti. Mobilyanın başkenti İnegöl’de, mobilya atıklarından çıkan küçük ahşap parçalarından neler yapılabilir fikrinden Ahşapkari Sanatının ortaya çıktığını kaydeden Ünlü; “Modeks fuarında açtığım bu sergimi ziyaret ederek beni onurlandıran Kaymakamımız Aziz İnci ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok çok teşekkür ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı çok mutlu oldum, beni onure ettiler ve bilhassa İnegöl’den destek görmek beni fevkalade heyecanlandırdı” dedi.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26