www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNDAK’TAN AFETLERE HAZIRLIK SEMİNERİ

İNDAK’TAN AFETLERE HAZIRLIK SEMİNERİ

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi, Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi’nde afetlere hazırlıklı olabilme adına kendilerine müracaat ederek bu konuda işbirliği yapmak isteyen Uludağ Üniversitesi personeline bilgilendirme çalışması yaptı.

Konuyla ilgili bilgi veren İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, son zamanlarda ülkemizin deprem bölgesinde bulunduğu ve bu işin gerçekten de ciddi olduğunun insanlarımız tarafından fark edilmeye başladığını, son günlerdeki depremlerden çok önce Uludağ Üniversitesi Araştırma Görevlisi Cihat Doğan ve yerleşke müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan ile bu konuyla ilgili nasıl bir çalışma yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Başlangıç olarak üniversite çalışanlarına yönelik afetlere karşı hazırlıklı olmak üzerine bir seminer çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Ömer Gürkan, bu çalışmaların öğrencilere yönelik farklı alanlarda da yaygınlaştırılarak daha verimli hale getirileceğini, hatta ilçemizdeki okullara yönelik de ortaklaşa çalışmalara imza atılacağını ifade etti.

İNDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Köksal tarafından gerçekleştirilen sunumda afetler, özellikle de deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılası gerektiğiyle alakalı bilgilendirme yaptıktan sonra son günlerde yaşanan sarsıntılar ve deprem gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, İnegöl Belediyesi ile ilçe çapında değişik planlamaları ve çalışmaları olduğunu, bunların ilerleyen günlerde daha da somutlaşarak İnegöl’ümüze ve de genelde ülkemiz insanlarına olumlu olarak dönüşünün olacağını ümit ettiğini; bu nedenle de İnegöl’deki tüm kurum ve kuruluşların bu çalışmaların bir yerinden tutması gerektiğini özellikle vurguladı.

Seminer sonrası Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi yönetimi tarafından sunuma katılan İNDAK üyelerine belge takdim edildi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02