www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?İndirim Kampanyaları İsraf Tuzağıdır?

?İndirim Kampanyaları İsraf Tuzağıdır?

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, AVM´lerin içerisinde bulunan mağazaların vitrinlerindeki dev indirimlerin inandırıcılıktan uzak kampanyalar olduklarını belirterek; ?Bunlar gereksiniminizden daha fazlasını almanıza yol açan ve israfa sebep olan

Gerçeği yansıtmayan rakamlarla satış kampanyası düzenleyen mağazalara karşı vatandaşları uyaran İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, ?AVM´ler müşteri çekmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Yüzde 70 indirim, 3 al 1 öde, şu kadar liradan başlayan fiyatlarla gibi cümlelerle satış artırmaya çalışıyorlar. Gerçeği yansıtmayan pazarlama teknikleri müşteriyi yanıltıyor. Gerçekten belirlediği satış fiyatı üzerinden yüzde 70 indirim yapabilen bir mağaza senesine kalmadan batar. Demek ki fiyatları olduğundan yüksek tutup onun üzerinden indirim yapılıyor. Örneğin 29,90´dan başlayan fiyatlarla yazıyor fakat mağazanın veya reyonun bir yerinde o fiyata ürün göremiyorsunuz. Bu da vatandaşın güvenini kırıyor. Vatandaşlarımız uçuk derecede indirim kampanyalarına karşı temkinli olmalı? dedi.

FUZULİ ALIŞVERİŞ YAPARAK PARANIZI İSRAF ETMEYİN

Malçok, vatandaşların fuzuli alışveriş yapmamaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayarak; ?Büyük indirimlerin cazibesine kapılarak ihtiyaçtan fazlası alınmamalı. Bu hem kıyafet hem para açısından israfa neden olur. Kredi kartına şu kadar indirim veya taksit yapıyoruz diyorlar. Alışverişlerin büyük çoğunluğu da zaten kredi kartlarıyla yapılıyor. Hal böyle olunca vatandaş kredi kartına yükleniyor. Şuan ülke genelinde kredi kartı borcu olan vatandaş sayısı 32 milyonun üzerinde. Kredi kartına sağlanan koşullar cazip gibi görünse de cebin düşmanı. Ödemeler imkân varsa nakit şekilde yapılmalı? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00