İNEGÖL ATA´SINI ANDI

İNEGÖL ATA´SINI ANDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78´inci yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle anıldı.

Dün saat 08.50´de Atatürk Anıtı önünde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan tören saat 09.05´de sirenler eşliğinde Ata´ya iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05´de sirenlerin çalması ile birlikte, bölgeden geçmekte olan sürücüler araçlarını durdurdular ve yayalarla birlikte saygı duruşunda bulundular. Anıt önündeki tören, İstiklal Marşı´nın okunması ile son buldu.

Programın ikinci bölümü Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öncülüğünde hazırlanan etkinliklerle Mobilya Müzesi Konferans Salonu´nda devam etti.

EN BÜYÜK ARMAĞANI TÜRKİYE CUMHURİYETİ´DİR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest, ?Bugün 10 Kasım... Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 78. yılı... Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Büyük önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok inkılaplar gerçekleştirmiştir. O´nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti´ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği inkılaplar ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti´nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır? dedi.

O´NU DAHA İYİ ANLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ

Serbest, ?Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; ?Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve fikrin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar´ demek suretiyle kurduğu Cumhuriyet´e sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte, 10 Kasım´lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk´ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve inkılapları ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna hiç şüphe yoktur. Sözlerime burada son verirken, Kurtuluş Savaşı´nda Nene Hatun´u, Maraşlı Sütçü İmam´ı, İzmir´i işgal edenlere ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin´i çıkaran bu milletin, 15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi, Ömer Halisdemir´i, Halil İbrahim Yıldırım´ı, Engin Tilbaç´ı bağrından çıkarabileceğini hatırlatıyor; Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne ve demokrasimize her zaman ve her türlü şartta sahip çıkacağımıza söz vererek, onu ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz programımızda bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Atatürk´ün hayatını anlatan sinevizyon gösterimi izletildi. Atatürk´ün Bursa´da yaptığı veda valsi ve zeybek oyununun sinevizyon gösterimi yapılırken, bir öğrenci de zeybek oynayarak programa renk kattı.Atatürk´ün hayatını anlatan oratoryonun ardından Atatürk´e mektup konulu mektup yazma yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.Yarışmanın birincisi Prof. Dr. Halil İnancık Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Aysu Ece Önel, ikincisi Naire Çikeyeva Anadolu Lisesi Öğrencisi Gülsüm Güler, üçüncüsü ise İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Özpınar´a küçük altın hediyeleri verildi.Program, ödül töreniyle son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68