www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Belediyesi BTÜ İle SEP Protokolü İmzaladı

İnegöl Belediyesi BTÜ İle SEP Protokolü İmzaladı

İnegöl Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Sektörel Eğitim Programı (SEP) protokolü imzaladı. Protokol kapsamında üniversitede son sınıfa gelmiş öğrenciler, eğitim aldıkları alandaki nitelikli firmalarda çalışacak ve üniversite henüz bitmeden

Hizmet seferberliğini sadece şehrin altyapı ve üstyapı faaliyetlerinde sürdürmeyip, insana yatırım noktasında da önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, üniversite öğrencileri için önemli bir protokole imza attı. İnegöl Belediyesi ile Bursa Teknik Üniversitesi arasında SEP (Sektörel Eğitim Programı) protokolü imzalandı.

 

Üniversitede son sınıfta olan öğrencilere eğitim aldıkları alandaki nitelikli firmalarda çalışarak okulları henüz bitmeden iş tecrübesi kazanma fırsatı sunan protokol, Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen törenle imzalandı. Protokol törenine; Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, BTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Ertaş, işbirliğinin sağlanmasında koordinasyonu sağlayan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç ve Belediye Başkanı Alper Taban ile İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu hazır bulundu.

 

BTÜ, YENİ TÜRKİYE´NİN YENİ ÜNİVERSİTESİ

İmza öncesi bir açıklama yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, ?Öncelikle Başkanımıza yeni dönemin hayırlı olmasını diliyoruz. Ahmet Güleç Başkanımıza da teşekkür ediyoruz bu koordinasyonun bir parçası olduğu için. Bursa Teknik Üniversitesi olarak, Orman Fakültesi bulunduran genç bir üniversite olarak öncelikle İnegöl sanayisinin yanındayız. Diğer eğitim verdiğimiz bütün mühendislik konuklarındaki istihdam sağlayacağı sanayicilerimizin de yanındayız, yol arkadaşıyız, problem çözme arkadaşıyız ve bunun için çalışıyoruz. Bursa Teknik Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen, müfredatı ve eğitim konsepti olarak bence yeni Türkiye´nin yeni üniversitesi olma yolunda ilerliyor. Yurt dışında örnek gösterdiğimiz çoğu üniversitenin yapmaya çalıştığı şeyleri çok kolay bir şekilde uygulamaya geçiren bir üniversiteyiz. Biz İnegöl´ümüzle beraber Bursa´mızla beraber özlenen sanayi iş birliğinin çok daha sağlıklı, sürdürülebilir ve kazan-kazan prensibine göre yürüteceğimize inanıyoruz. Bunun örnekleri de var. Bu kapsamda İnegöl zaten kendisi organizasyonuyla ve ortak çalışmasıyla Türkiye´de bir başarı örneğidir. Dünya´da bir başarı yakalamıştır. Tek başına bir ilçe olarak ellinin üzerinde ilden daha fazla ihracat yapıyor. Mobilyada bence tam tematik bir şehir. Bu tek başına birkaç tane doktora tezi yapılabilecek ve diğer illerimizin rol modeli alabilecekleri bir yerdir. Bu kapsamda zaten uluslararası pazarlara çıkmış sektör ile üniversite-sanayi iş birliğinin nasıl olduğunu bilen sanayicilerimiz var, yöneticilerimiz var? dedi.

 

SEP, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN EN SAĞLAM ŞEKİLDE KURULMASINI SAĞLAYAN PLATFORM

Protokol hakkında da bilgiler veren Karademir; ?Üniversite olarak hizmetinizdeyiz ve güzel işler yapabileceğimize inanıyoruz. Şuanda protokolünü yapacağımız SEP protokolü de üniversite sanayi iş birliğinin en sağlam kurulmasını sağlayan platform anlaşmasıdır. Bunu da biliyorsunuz son sınıfa gelmiş öğrencilerimiz protokol kapsamında sigortası ödenmek, harçlığı verilmek şartıyla eğitim aldıkları alandaki nitelikli firmalarda çalışıyorlar ve üniversite henüz bitmeden iş tecrübesi kazanmış oluyorlar. Bu sayede üniversite ile hocalar ve bölümler arasında daha sağlam ve interaktif ilişki ve gelişme kurulmuş oluyor. Ben protokolün hayırlı olmasını diliyorum, sıcak alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu protokole destek verecek hem sanayicilerimiz hem de bütün hocalarıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

?HEDEFLERİ OLAN, VASIFLI İNSANLARI HAYATA KAZANDIRMAK ADINA BUNU YAPIYORUZ?

Belediye Başkanı Alper Taban ise ?Bugün sabahın ilk saatlerinde Bursa Teknik Üniversitesiyle yapacağımız protokol gerekçesiyle bir araya geldik. Tabi üniversite-sektör, üniversite-kurumlar, üniversite-özel sektör buluşmalarını önemsiyoruz. Şehrimizde gelecekte üniversite eğitimi almış ve gerçekten bu şehre değer katmasını istediğimiz, düşündüğümüz gençlerimize bizler de fırsat ve alan oluşturmak adına, onların saha ve pratik bilgilerini geliştirebilmek adına biz de imkanlar oluşturmak istiyoruz. Ama tabi kıymetli hocalarımız vermiş oldukları teorik bilgiyi sahayla buluşturmak, pratiğe dönüştürmek adına da böyle bir protokol talep etmişlerdi. Biz de seve seve bu protokol içerisinde yer almayı istedik. Gelecekte ne yöne gittiğini, ne yaptığını bilen, hedeflerini belirlemiş, içerisinde bulunduğu alan, bölgeye, şehre, insana hizmet eden, etkili, nitelikli, vasıflı insanları hayata kazandırmak adına bunu yapıyoruz. Ben üniversitemize, şehrimize ve kurumumuza protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum. Katkısı olanlara da teşekkür ediyorum? ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak protokol hayata geçirildi.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87