İNEGÖL BELEDİYESİ GERİ ADIM ATTI KRİZ SONA ERDİ

İNEGÖL BELEDİYESİ GERİ ADIM ATTI  KRİZ SONA ERDİ

Semt pazarlarındaki tezgâhların m2 birim fiyatlarına yüzde 100´ün üzerine zam yaparak krize neden olan İnegöl Belediyesi, fiyatları makul seviyeye çekti ve kriz sona erdi. Pazarcılar yarından itibaren MER-PA´da tezgah açmaya başlayacak.

31 Aralık 2014 tarihinde çatısında biriken kar nedeniyle çökerek yıkılan MER-PA, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşaa edildi.

İki yıldır büyük zorluklar yaşayan pazarcı esnafı, tam MER-PA´ya girmeye hazırlanırken, bu kez İnegöl Belediyesi´nin yaptığı fahiş zam krizi patlak verdi. İnegöl Belediyesi, MER´PA dahil tüm semt pazarlarındaki tezgahların m2 birim fiyatlarına yüzde 100´ün üzerinde zam yaptı. Yapılan zamla tezgâhların m2 birim fiyatı, ortalama 33 liradan 60 liraya kadar yükseldi.

Zam kararına esnaf odası başkanları ve pazarcılar büyük tepki göstererek uzlaşma yolunu aradılar. Belediye Başkan yardımcısı Alper Taban ile yapılan görüşmeler sonuç vermeyince, pazarcılar oda başkanlarının da desteğiyle MER-PA´ya girmeme kararı aldı.

İnegöl Belediyesi ile pazarcı esnafını karşı karşıya getiren ve krize dönüşen zam kararı, önceki gün tarafların bir araya gelmesiyle çözüme kavuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yardımcıları Adil Kansu ve Alper Taban, Zabıta Müdürü Osman Kalkan,  Mali Hizmetler Müdürü Emin Dündar ile Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ve Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut´un bir araya geldiği toplantıda, alınan zam kararı yeniden masaya yatırıldı.

Pazarcıları zora sokan zam kararından vazgeçen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tezgâhların m2 birim fiyatını 60 liradan 35 liraya çekti. Fiyatların makul sevieyeye çekilmesinin ardından pazarcılar büyük sevinç yaşadı. Pazarcılar yarından itibaren yeniden MER-PA´da yerlerini alamaya başlayacak.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07