www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL BELEDİYESİ´NDEN ?LÜTFEN? UYGULAMASI

İNEGÖL BELEDİYESİ´NDEN ?LÜTFEN? UYGULAMASI

Temizlik konusunda adeta seferberlik başlatan İnegöl Belediyesi, şehrin muhtelif noktalarında yerlere atılan çöplere dikkat çekmek için üzerlerinde çöplerin asılı olduğu ?Lütfen? tabelaları oluşturuldu.

Temiz Şehir İnegöl hedefine ulaşmak adına uzun süredir bu konuda çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştiren ve vatandaşların temizlik konusuna dikkatini çekmek için mücadele eden İnegöl Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Şehrin en işlek bölgeleri olan 4 ayrı noktada; Saat Kulesi yanı, AVM karşısı, Kültürpark önü ve çarşı bölgesinde ?Lütfen? tabelaları oluşturuldu.

 

?LÜTFEN TEMİZ TUTALIM?

Asıl olanın temizlemek değil kirletmemek olduğuna vurgu yapmak adına gerçekleştirilen etkinlikte, şehrin 4 ayrı noktasında ?Lütfen? tabelaları asıldı. Üzerinde yerlere atılan çöp ve atıkların asıldığı bu tabelalarla; lütfen temiz tutalım, kirletmeyelim anlayışının hakim kılınması amaçlanıyor. Tabelaların üzerine asılan atıklar ile farkındalık oluşturmaya çalışılıyor.

 

KİRLENMEYİ KENDİ ELİMİZLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Saat Kulesi yanında bulunan Lütfen tabelası önünde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Temizlik hususunda çeşitli farkındalık çalışmaları yaptıklarını kaydeden Taban, ?Temizlik konusunda bilinci arttırmak adına, temiz toplum ve temiz çevre, temiz İnegöl hedefine varabilmek adına el birliği ile gelen öneri ve fikirler eşliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de çok basit bir mantıkla görmüş olduğunuz ?Lütfen´ tabelasıyla, sonuna da ünlem işareti koyup düşündürerek görmüş olduğunuz çalışmayı hazırladık. Yiyip içtiğimiz maddelerin atıkları, çekirdek kabukları, sigara izmaritleri ve diğer pek çok atıkları gündelik yaşam içerisinde sokaklarda görebiliyoruz. Biz bu kirlenmeyi kendi elimizde gerçekleştiriyoruz. Bunun farkına varmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizler Müslüman insanlarız, Müslüman bir toplumuz. Dolayısıyla bir Müslüman kirletmez. Ancak farkında olmadan kirlettiğimizi düşünüyorum. Farkına varan bir Müslüman, daha bilinçli ve daha şuurlu hareket edecektir? dedi.

 

Taban, temizlik konusuna dikkat çekebilmek adına çeşitli farkındalık çalışmaları yapmaya çalıştıklarını da kaydederek şöyle devam etti: ?Atatürk Bulvarında ?Bu çöpler 1 saatte bu caddeden toplandık´ şeklinde bir billboard çalışmamız olmuştu. Bu ve bunun gibi çalışmalarımız oldu. Bugün de benzer bir çalışmayla karşınızdayız. Bu çalışmayı şehrin farklı noktalarında gerçekleştirerek bir farkındalık oluşturmak istiyoruz.?

 

TÜM VATANDAŞLARIMIZIN SÜRECE KATKI VERMESİNİ İSTİYORUZ

?Asıl olan temizlemek değil kirletmemektir. Bugün temizlikle ilgili çalışan mevcut personel ve araç sayısına bir o kadar daha eklemiş olsanız, yapmış olduğunuz temizlik eğer aynı oranda kirlenmeyle karşılık buluyorsa bunun adı temizlik olmuyor. Dolayısıyla kurum olarak bu işin sorumluluğu da bizde. Evet, temizliği her zaman yapacağız ancak bunun bir maliyet olduğunu da unutmamak lazım. Bu örnek şehirde yaşayan örnek vatandaşlarımızdan bu sürece katkı ve destek vermelerini bekliyorum. Etrafımızda görmüş olduğumuz farkında olmadan kirleten bireyleri güzel bir şekilde uyararak, incitmeden bu sürece destek vermenizi istiyoruz. Bunu sadece çevre komisyonu, belediyenin temizlik işleri müdürlüğü veya sadece belli bir birimin çalışmasıyla başarmamız mümkün değil. Bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sürece katkı vermesini istiyoruz. İnşallah İnegöl´ümüzü el birliği ile örnek bir şehir haline dönüştürelim. Zaman zaman şu eleştiriyi de alıyoruz; benim sigara içtiğim bölgede izmariti atabileceğim bir yer yok diyorlar. Ama inanın bu bir mazeret değil. Kendinizi evinizde düşünün; sigaranızı içtiğinizde yere atıyor musunuz? Mutlaka onu atacağınız yere kadar muhafaza edip çöpe atıyorsunuz. Takdir edersiniz ki adım başı çöp kovası koymak da çok uygun değil. Sağlık bilgisi açısından sakıncaları var. Sinek ve koku gibi olumsuz yanları da var. Belirli aralıklarla şehrin muhtelif yerlerine zaten uygulanmaya devam ediyor. Ama burada asıl olan vatandaşımız bu bilince geldiğinde hiçbir çöp kovası dahi olmasa çöpünü yere atmamasıdır.?

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00