www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL BELEDİYESPOR BASKETBOL 2. LİGİNE YÜKSELDİ

İNEGÖL BELEDİYESPOR  BASKETBOL 2. LİGİNE YÜKSELDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yönetim kurulu toplantısının ardından alınan karar gereği İnegöl Belediyespor Basketbol takımı, 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol 2.Liginde mücadele edecek.

İnegöl Belediyespor Basketbol Takımının 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol 2.Liginde mücadele edecek olmasından dolayı İnegöl Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Alinur Aktaş, Belediyespor yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Aktaş, ?Basketbol takımımızın 2.ligte oynayacağı maçlar da elde edeceği başarılı sonuçlar ile basketbol ateşinin tüm şehre yayılması en büyük temennimizdir? dedi.

BELEDİYESPOR ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDETTİ

Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Alinur Aktaş, "Şehrimiz 250 bin nüfusuyla ticarette de, ekonomide de, ihracatta da, sosyal hayatta da birçok güzelliği hak ediyor. Sportif anlamda da önemli bir noktaya gelmeyi hak ediyor. Takım sporlarından hepinizin bildiği gibi birinci sırada futbol ikinci sırada basketbol üçüncü sırada voleybol geliyor. Özellikle Belediyespor´un bünyesinde sadece futbol yok biliyorsunuz. Biz 4 branş ile başlamıştık şimdi ise 10 branş ile sporu bütün yaş gruplarına yayma uğraşı vermekteyiz. 10 branşımızdan en önemli 2 tanesi voleybol ve basketbol biliyorsunuz. Voleybolda İnegöl´ün daha önce elde ettiği başarılar açıkçası bizim için bir referans oldu ve hamdolsun 2009 Aralık ayında kurulan Belediyespor 6,5 senede önemli bir aşama kaydederek voleybol branşında 1.Lige adını yazdırdı. Bu sene de inşallah 4. Senemizi ligde geçireceğiz. Tabi İnegöl´de nefes kesen maçlara şahit olduk. Güzel başarılar yakaladık. Her sene üstüne koyarak devam ettik. İnşallah bu yılda temennimiz yeni hocamızla ile beraber hem eski hem de yeni gelen sporcularımızla beraber bu başarıyı arttırmak istiyoruz? dedi.

TBL´NİN 2.LİGİNDE OYNAYACAĞIZ

Aktaş, ?Bugünkü basın toplantımızın konusu basketbol takımımızın 2.ligte mücadele etmeye hak kazanması ile alakalıdır. Şehrimizde basketbol alanında geçmişte kulüp bazında yapılmış çalışmalar var ama takdir edersiniz ki her ne kadar özveriyle bir takım çalışmalar yürütülmüşse de bu çalışmalar belirli bir çıta üzerine çıkamamıştı. Tabi geçen yıl bildiğiniz gibi Bölgesel Ligde bir takım oluşturmuş ve bununla alakalı kendimize 2.Lig hedefi koymuştuk. Fakat maalesef son anda birazda kendi hatalarımızla bu hedefe ulaşamadık ve finalden bir önceki maçta Karesi´ye karşı anlamsız bir şekilde maalesef elenmiş ve 2.Lige çıkma şansını yitirmiştik. Ama takdir edersiniz ki, süreçle alakalı bazı takımların ligden çekilmesi hasebiyle birçok takımdan istek ve talip oldu ama hamdolsun Belediyespor´un bugüne kadar hem yönetici arkadaşların gayretleriyle hem de belediyemizin destekleriyle gelmiş olduğu noktada layık görülen takımlardan bir tanesi oldu ve geçen sene çıkmayı arzu ettiğimiz lige bu yıl davet edildik ve nihayetinde biz 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol Liginin 2.Liginde olacağız? şeklinde konuştu.

BASKETBOL HEYECANINI YAŞATMAK İSTİYORUZ

?Öncelikle biz basketbol heyecanını tüm ilçeye yaşatmak istiyoruz? diyen Aktaş; ?Teknik heyetle alakalı arkadaşlarımız anlaşma zemini arıyorlar ve çok kısa süre içerisinde kamuoyuyla da bunu paylaşacaklar. Sporcularımız ağırlıklı Bursa ve İnegöl kökenli. Özellikle 3-4 tane İnegöl´den çocuğumuzda bünyemizde olacak. Yenice Belediyesi döneminde yapılmış olan Yenice Spor Salonundaki dönüşümde dün itibariyle başladı. Dolayısıyla bu salon basketbolla alakalı kullanılacak. Ayrıca bu salon İlçe halkımızın da Yeniceköy sakinlerinin de kullanımına her zaman hazır halde olacak. Şehir takımlarını burada ağırlayacağız. 2.Ligde 20 takım var. Muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanacak. 2 ayrı grup olacak ve içeride, dışarıda oynayacağımız maçlar var. Hedefimiz öncelikle heyecan veren mümkün olduğu kadar fazla maç kazanan ve basketbolla alakalı gençlerin hedef koyabilmesi, basketbol severlerin bu işe ilgi göstermesi adına altyapı oluşturacak çok keyifli, heyecanlı bir takım oluşturmak istiyoruz? diye konuştu.

SPONSORLUK ÇAĞRISI

Aktaş, ?Bu noktada da gerçekten kaliteli bir hoca ile anlaşıp yolumuza devam edeceğiz. Bunları yaparken belediye imkanları kullanılacağı gibi beraberinde geçen yıl olduğu gibi sponsor imkânlarımızda olacak. Voleybolda erkekler ligi Efeler Süper Lig oldu. Hem Efeler Süper Ligi´nde hem de Türkiye Basketbol 2.Ligi´nde yer alan takımlarımızda gerek saha içi reklamlarda gerek forma sponsorluklarında hem firmasını tanıtmak hem de bu manada katkı vermek isteyen tüm işadamlarımızı tüm sanayicilerimizi bu işe davet ediyorum? dedi.

BASKETBOLDA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

?Amacımız ilçede kabiliyetli sporcularımızı ortaya çıkarabilmek ve bu görsel güzelliği tüm ilçeye yaşatabilmektir? diyen Aktaş; ?İnanıyor ve ümit ediyorum ki, kurduğumuz takımla beraber basketbol sevgisi şehrimizde daha da yükselerek devam edecek. Ben bu konuda gayret gösteren tüm yönetici arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah belediyemizin gayretleri, işadamlarımızın katkı ve destekleri ile ama her şeyden önemlisi basketbol severlerin ilgi ve alakasıyla İnegöl Belediyespor basketbolda da çok önemli işlere imza atıp, inşallah Türkiye sathında ses getiren bir oluşuma hep birlikte imza atarız. Basketbol takımımıza şimdiden 2.ligde oynayacağı maçlarda başarılar dilerken, basketbol ateşinin tüm şehre yayılması temennisiyle saygılar? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00