İNEGÖL BÖYLE İKEN

İNEGÖL BÖYLE İKEN

Hava kirliliğinin insan hayatını tehdit ettiği, sokakların çöp yığınlarından geçilmediği İnegöl´de, belediye tarafından çevre günü etkinliği düzenlenmesi hayretle karşılandı.

Hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit ettiği, toplanmayan çöplerin sokaklarda yaya ve araç geçişini engellediği, dere kenarlarına atılan sanayi atıklarının doğayı kirlettiği İnegöl´de, üzerine düşen görev yerine getirmekte zaafiyet gösteren İnegöl Belediyesi Dünya Çevre günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Etkinliğin startının verildiği İnegöl Belediyesi önünde Çevre Günü Çocuk Şenliği ve Kortej Yürüyüşü hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?5 Haziran Dünya Çevre Günü ramazana gelmesi münasebetiyle hem çocuklarımızı oruçlu olarak üzmeyelim hem de ramazan öncesi etkinliğimizi gerçekleştirelim diye bugün Dünya Çevre Günüyle ilgili bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Her okuldan 30 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz olmak üzere toplamda 1500 öğrenciyle bugün adeta İnegöl´de bir çıkartma yapıyoruz. Bu çıkarmanın sonunda da Kültürpark içerisindeki Belediye Spor Salonumuzda bir eğlencemiz olacak? dedi.

HER BİREYİN SORUMLULUĞU VAR

İnegöl´de öğrencilerin de katkı gösterdiği projelerle geri dönüşüm konusunda elde edilen ilerlemeye dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Aktaş, ?İnegöl olarak bugün 35-40 ton geri dönüşüm topluyorsak bunda çocuklarımızın büyük etkisi var. Nihayetinde bu hamleye 12 yıl önce ilk onlarla başlamıştık. İnegöl hepimizin. 256 bin insan olarak hep beraber yaşıyoruz İnegöl´de. Ve İnegöl´ün tüm cadde ve sokaklarının temizliğiyle alakalı muhakkak belediye olarak bizim üzerimize düşen sorumluluklar var, ama bunda yaşayan her bireyin sorumluluğu olduğunu ayrı ayrı hatırlatmak istiyorum. Ben bu vesileyle etkinliğimize destek veren öğrenci ve okullarımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32