www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl çok başarılı

İnegöl çok başarılı

Günümüzde herkesin memuriyet için çabaladığını belirten Reysaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, ?Bakış açısı çok önemli. Vizyonu geniş tutmak lazım? Dünya gelişiyor. İnsanlar Türkiye´deki ekonomi çorbasından istedikleri kadar alabilirler. Siz

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) tarafından hayata geçirilen?Tecrübe Alıyoruz? programının bu ayki konuğu Reysaş Holding YönetimKurulu Başkanı Durmuş Döven oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü saat 19.00´daSalon Angelacoma´da düzenlenen ?Uzaya Çıkan İlk Türk? isimli seminerdeİnegöllülerle buluşan Durmuş Döven,yoğun katılımın gösterdiği programda ticarete girişi ve yaşadıklarıyla ilgili önemli ayrıntılar paylaştı.

18 YENİ ÜYE

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İGİAD Başkanı HakanÖzdemir, ?Derneğimiz 1991 yılında kurulan Türkiye´nin ilk genç unvanlı derneklerindendir. Kurulduğu günden bugüne inovasyon çalışmaları,sosyal ve kültürel etkinlikler gibi birçok katkı sağlamıştır.Geçmişten aldığımız tecrübelerle geleceğe daha sağlam adımlarlailerliyoruz. Göreve ilk geldiğimiz andan itibaren İnegöl´ün en genç,en dinamik ve en fazla üye sayısına sahip derneği oluşturmayıhedefledik. Derneğimize gösterilen yoğun ilgi sonucu Bursa´nın enbüyük STK´sı olma yolunda başarıyla ilerliyoruz. Çeşitli sektörlerden18 arkadaşımıza daha yeni üye olmaları sebebiyle rozetlerini takdimedeceğiz. TÜGİK Yönetim Kurulu´nda İnegöl´ü temsil etme şansını bizeveren Genel Başkanımız Erkan Güral ve yönetim kuruluna da teşekkürediyorum. En iyi hayat kaideleri insanın bizzat tecrübe ettikleridir.Bu kapsamda üyelerimize yönelik tecrübe alıyoruz programlarını tertipedip Türkiye´nin başarılı işadamları ve sanayicilerini üyelerimizlebir araya getirip tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Geçmiştedeğerli şahsiyetleri ağırladığımız gibi bugün Türkiye´de birçoksektöre yatırım yapıp istihdam sağlayan saygıdeğer işadamı DurmuşDöven ile tiyatro ve sinema sanatçımız Ferhat Yılmaz´ı üyelerimiz vemisafirlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendilerinekatılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki programlarda yinesürpriz konuklarımızla birlikte olacağız. 2 yıl önce kaybettiğimizrahmetli İbrahim Ortakçı ağabeyimiz ?sağlıkla kalın´ derdi. Sağlıkkelimesini idrak eden bir insan hayatına yön vermesini bilen insandır.Sağlıkla kalın dendiği anda İbrahim ağabey aklıma gelir, kendisinrahmetle anıyoruz. Kendisi derneğimizi bu günlere getirip bizleremiras bırakanlardan bir tanesidir. Teşekkür ediyoruz. Anılardaunutulmayacak bir gece olmasını temenni ediyorum, sağlıkla kalın?dedi.

HEP BİRLİKTE KENETLENEREK DAHA İYİ YARINLARA GİDELİM

TÜGİK Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Akboz, ?Durmuş ağabey çokeski yıllara dayanan bir dostumdur. Çok güzel ve eğlenceli bir programolacağını ümit ediyor ve biliyorum. Hakan başkanım Durmuş ağabeyiağırlamak istediklerini söylediklerinde Durmuş ağabeyle görüştüm. Durmuş ağabey ilk söylediğimiz anda uygundur dedi ve geldi. İnegöl´üyakinen biliyorum. Bizim bir sektörümüz de mobilya sektörüdür. Busebeple İnegöl´e ayrı bir sempatim var. Erkan Güral başkanım birsağlık problemi sebebiyle katılım sağlayamadı. Önümüzde bir seçimsüreci var, bu seçimin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallahdemokrasinin hâkim olduğu, hukukun üstünlüğünün yer aldığı bir ülkedehayırlı bir seçim sonucuyla ülkemizi daha iyi yarınlara götürebiliriz.İş dünyasının da bunda büyük etkisi var Hep birlikte kenetlenerek dahaiyi yarınlara gidelim? şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN AKILLI İNSANLARI İNEGÖL´DE

İnegöl´den övgüyle bahsederek konuşmasına bağlayan Reysaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, ?İnegöl deyince hep köftesi akla gelir. Son zamanlarda en çok İnegöl´den geçiyorum ve durduğumda köfte yiyoruz. Uçak kullanan birisiyim, İnegöl´e yaklaştıkmı alçalmaya başlıyorum. Ben buraya sizlerden bir şeyler öğrenebileceğimi düşünerek geldim. Dünyanın en akıllı insanlarını İnegöl´e toplamışlar. Yolda o kadar çok parklar var ki, her yer tırdolu. Bizim sizden daha çok öğreneceğimiz şey var? dedi.

 

SIFIR ARAÇLARI SIFIR KİLOMETREYLE SATAMIYORDUK

Kendisi ve ticari geçmişi ile ilgili bilgiler veren Döven, ?Türkiye´de benim gibi yüz binlerce çok fazla görünmeyip ülkesi,ailesi, etrafı için başarılı insanlar vardır. 1961´de Ankara´dadoğdum, Ankara´da Ticaret Lisesi okudum. İleride ticaret yapacağımıdüşünmüştüm. 2002´de işyeri açtım. Reysaş Türkiye´de oldukça büyük birşirket haline geldi. Ticaret Lisesi okulunda okurken bankalara perdedekorasyonu yapan bir şirkette staja gittim. Liseyi bitirdiğimdebankalara dekorasyona başladım. Ardından Hacettepe Üniversitesi´ndeokudum. 26 değişik sektörde iş yapıyorum. Türkiye´de üretilen otomobilin yüzde 90´ı Reysaş´tan geçiyor. 1991´de 3 arkadaş olarakbize teklifte bulundular, Honda bayisi olur musunuz dediler. Ozamanlar aylık faiz 12-13 civarındaydı. 780 tane aracımız oldu. Yüzde12 faiz alıp araç satıyorduk, insanlar sıraya giriyordu. Burada Reysaş´ın doğuşu meydana geldi. Araçlar gelmeye başladı,Haydarpaşa´dan Ankara´ya nasıl getirelim diye düşündük. 40 şoförgönderdik, 10´u araçlarla geri geldi. Gerisi geze geze geliyordu. Kimiarabanın parçasını çalıyordu kimi 7-8 bin kilometre yapıp geliyordu.Sıfır araç satıyoruz ama aracı sıfır veremiyoruz. Şimdiki gibitüketici yasaları yoktu? Paris´te önümden bir tır geçti, üstünde arabagidiyor? Elimle o arabayı çizmeye çalıştım. Bana bir tır yaptılar,dünyada örneği yoktu. O kadar uzundu ki tek yön gidiyor, dönemiyordu.Onunla İstanbul´dan Ankara´ya araba taşıdık. Tır sıfırı diye birsistem bulduk, herkes bizden alıyordu. İkinci Toyota Bayisi olduk. Okadar çok araç satmaya başlamıştık ki Türkiye´deki araçların yüzde70´ini biz satıyorduk. 1 senede 67 tıra çıkmıştım. Bugünkü Reysaşoluştu. Orada sabrettik ve bu noktaya geldik? şeklinde konuştu.

KABIN NE KADAR BÜYÜKSE O KADAR ÇOK ALIRSIN

Döven, ?Ben iş hayatına girerken ailemden destek almadım. Ben 6 aylıkdoğmuşum, ölür diye bırakmışlar. Babam ben doğduğumda çok yaşlıydı,pek fazla babamı göremedim. Bundan 1,5 sene önce lise arkadaşlarım hersene toplanıp Ankara´da bir kafede yemek yiyorlarmış.Benim yanımda da çalışan liseden arkadaşlarım var. Beni de çağırdılar. Orada arkadaşlarımıgörünce korktum. Benim yaşım 57 ama çoğu dede gibi olmuş. Arkadaşınbirisi boynuma dokundu, benimle gurur duyduklarını ifade etti.Ankara´da herkes memur oluyor, herkes devlet dairesine kapak atmayaçalışıyor. Bakış açısı çok önemli. Vizyonu geniş tutmak lazım. Dünyagelişiyor. Türkiye´deki ekonomi çorbasından insanlar istedikleri kadar alabilirler. Sizin kabınız nekadar büyükse o kadar çok alabilirsiniz. İnegöl bu konuda çokbaşarılı... Eskiden Hatay´da çok iyi mobilya üretiliyordu. Herkesinsırtında bir koltuk gidiyordu. Artık İnegöl bu duruma gelmiş. Kimsesizin kapınıza paket bırakmıyor, bu sizin mücadelenizle oluşuyor.Kimse bana para vermedi, çalıştıkça bir şekilde artıyor? diye konuştu.

EKONOMİDEN UMUTSUZ DEĞİLİZ

Ekonomiden bahseden Döven, ?Ekonomi şuan çok iyi değil çok kötü de değil. Dünyayı gezip değişik ülkeler görüyorum. Çok çalışkan bir ülkeyiz. 630 yıl Osmanlı, 100 yılda Cumhuriyet dersek hiçbir zaman müstemleke olmamışız. Kurtuluş Savaşı dendiğinde dedem çok kızardı, Kurtuluş Savaşı olması için bir ülkenin esir olması gerekiyor. Biz hiçbir zaman bir müstemleke ülkesi olmadık. Hiçbir zaman bir Cezayir olmadık.  Osmanlı sadece bayrak dikip vergisini almış. Biz kapitalist bir ülkeyiz. Anket yaptım, 100 kişiye sordum, 1 milyon dolar versem ne yaparsın dedim bir kişi bankaya yatırırım demedi. Biz liberal bir ülkeyiz, yatırımı seviyoruz.Bu kadar sıkıntıya rağmen yatırım yapıyoruz. Brüksel´de sıfır faizle bir yer aldım. Türk olmasaydım eksi faizle alıyorsunuz. Türkiye´de eksi faizle para verseler herkes koşar. Türkiye dinamik insan gücüyle ayakta kalıyor. Türkiye´de krizleri yaratıyoruz çünkü borç yaşıyoruz.Düzelir mi? Düzelir. Seçim yatırımı, belediyelerin gereğinden fazla paraları yanlış kaynaklara yatırması? Hiçbir ülkede böyle bir para dağıtımı yok. Türkiye´de mücadelemizin yüzde 80´i kamuyla yapılıyor.Hepiniz işadamısınız, çalışan da olabilirsiniz. Türkiye´de seçim sonrası sıkı para politikaları yaparlarsa bu ekonomi düzelir. Umutsuz değilim. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bütçe açığımız yoktu, 2001´e döndü. Bütçe fazlası veriyorduk? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29