İnegöl, daha da güzelleşecek

İnegöl, daha da güzelleşecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı ufak dokunuşlarla kırsaldaki yaşamı daha da kolaylaştıracaklarını söyledi.

Cuma günü İnegöl´e gelerek açılış ve temel atma törenlerine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cuma günü 18.00´da Royal Otel´de düzenlenen değerlendirme toplantısında İnegöl´ün 116 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi´nin değerlendirme toplantıları kapsamında İznik ve Yenişehir´in ardından İnegöl muhtarlarıyla buluşan Aktaş, ilçede yapılan, devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi. İnteraktif yapılan toplantıda tüm muhtarlar tek tek söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdi. 

İnegöl´ün merkez ve kırsal olmak üzere 116 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda; İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyelerinin bürokratları da hazır bulundu.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, Başkan Aktaş´a teşekkür ederek, ?Kırsal mahallelerde temizlikle alakalı sorunlar var. Muhtarlık ofis giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasını talep ediyoruz. İlgi alakadan dolayı sizlere teşekkür ederim? dedi.

BÜYÜKŞEHİR´İN İNEGÖL´E HİZMETLERİ DEVAM EDECEK

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise bu gün dolu dolu programlar yapıldığını hatırlatarak; ?Değerli muhtarlarımızla bir aradayız. Başkanıma teşekkür ediyorum. Dolu dolu programlar yaptık. Bizde göreve geldiğimizde muhtarlarımızla bir araya gelmiştik. İnegöl´e hizmet etmek için çalışıyoruz. Bursa Büyükşehir´in İnegöl´e hizmetleri devam edecektir. Vaatlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. 2018 yılında yapacağımız yatırımlarla alakalı toplantıyı gerçekleştirdik. Başkanımıza teşekkür ediyorum? dedi.

AMAÇ KIRSALDAKİ HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yerel seçimlere 1 yıl kaldığını ifade ederek konuşmasına başladı. 4 ay önce Bursa Büyükşehir Belediyesinde göreve başladıklarını belirten Aktaş, ?Hizmet edenlere çok teşekkür ediyoruz. Bizde elimizdeki projeleri, süreci toparlayıp bundan sonrakiyle alakalı neler yapabiliriz noktasında değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Daha başarılı olacağına inandığımız arkadaşlarla revizyonlar yaptık. Ben ticaretten geliyorum. Hayali şeyleri konuşmayı çok sevmiyorum. Hayallerde bile gerçekçi hayaller kurmak lazım. Olmayacak duaya amin dememek lazım. Maddiyata dayalı işler. Kırsal mahallelerimizin beklentileri var. İnegöl büyüyen bir ilçe. Geçen sene itibariyle nüfus artışı oldu. Bursa´da 35 bin kişi artış oldu. İnegöl´de 116 mahalle var. Herkesin kendine göre derdi var. Büyükşehir yasasıyla beraber amaç kırsaldaki hizmet kalitesini yükseltmekti. Belirli dokunuşlar yapmaya çalıştık. Beklentiler yüksek tabi. Koordinasyonla ilgili en büyük temsilcilerimiz ilçe başkanlarımız. Bu konuda bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Genç bir yönetimimiz var. Konularında uzman arkadaşlarımız var? dedi.

ÖNCELİK SIRASINA GÖRE YAPILACAK

Başkan Aktaş, değerlendirme toplantıları kapsamında 17 ilçede 1058 mahalle muhtarıyla görüşeceklerini de kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Lütfen empati yapın. 17 ilçe bin 58 mahalle muhtarıyla görüşeceğiz. Bu pozisyon içerisinde empati yapın lütfen. İnşallah güzel işler yapacağız. Beklentiler yüksek bizden, bizimde buna cevap vermemiz gerekiyor. Canla başla heyecanla çalışacağız. Ulaşım işi bizim öncelikli işimiz olacak. 2018 yılı ulaşım yılı olacak. BUSKİ ile alakalı göletler, kanalizasyon çalışmaları olacak. Bu iş ekonomiye dayanıyor. Parayı iyi yönetmek gerekiyor. Yarım kalan işleri hızlandırmaya çalışıyoruz. Güzel işlere imza atacağız. İnegöl bizim yetiştiğimiz bir yer. Güzel işlere imza atarsak milletin hayır duasını almış oluruz. Olumlu tepkiler var. İyi niyetliyiz bir kere. Samimiyetle söylüyoruz olacak veya olmayacak işleri. Lütfen sonuç odaklı olalım. Hallederiz falan diyemeyiz. Her şeyi isteyebilirsiniz ama öncelikler önemli. Bir köyde içme suyu hattı yokken, başka bir köye MOBESE kamera istenirse olamayabilir.?

İNEGÖL BELEDİYESİ´NİN 27 YILDA YAPACAĞI YATIRIM, 4 YILDA YAPILDI

Toplantının sonunda AK Parti İl Başkanvekili Bülent Temelli muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı. 10 yıl boyunca İlçe Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı dönemlerinde muhtarlarla teşviki mesaide bulunduklarını hatırlatan Temelli; ?Bu 10 yıl içerisinde özellikle kırsal mahallelerimizle ilgili hiçbir zaman İl Özel İdarelerde böyle nezih ortamlarda toplantılar yapılmadı. Hep bireysel olarak işler halledilmeye çalışılıyordu. Hatırlıyorum AK Parti iktidarının ilk zamanlarında kepçe, dozer il özel idareden istenirdi. Dozer bulunurdu ama mazotu olmazdı. Mazotu da köylüden hali vakti yerinde olanlardan temin edilip işler görülmeye çalışılırdı. Şoföre harcırah ödenirdi. Yavaş yavaş bunu ilerlettik. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür derler ya. Unutuyoruz bunları. 2014 yılında Büyükşehir yasası çıktı ve köylerimize gelip hepsini anlattık. Devrim niteliğinde bir reform geliyor dedik. Artık köylerde muhtarlık yapan arkadaşlarımızla şehirde muhtarlık yapan arkadaşlarımız kadar rahat olacak dedik. Ancak bunun bir geçiş dönemi var. Haliyle çocuk doğduğu gibi yürümeyecek. Elhamdülillah bugün 4 yıl oldu. 2013 yılında 7 milyon 300 bin lira bütçeyle bu işler yapılmaya çalışılıyordu. Bugün konuştuğumuz rakamları ve metreleri, işleri konuşamıyorduk bile. Bugün 4 senede BOSKİ´den BUSKİ´ye dönen işletmemizin yaptığı yatırım 220 milyondur arkadaşlar. Aşağı yukarı BUSKİ İnegöl Belediyesi´nin 27 senede yapacağı işleri 4 yıla sıkıştırdı? dedi.

Toplantı, muhtarlarla protokolün toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24