İnegöl dünyaya örnek

İnegöl dünyaya örnek

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, İnegöl´ün Türkiye ve dünyanın birçok coğrafyasından farklı kültürleri bir arada kardeşçe barındıran bir kent olduğunu ve bu manada da dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni dönem yönetimini belirleyen İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, siyasi parti ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

KÜLTÜR HARMANI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ?İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanımız ve yöneticilerine hoş geldiniz diyoruz. Yeni bir seçimle yeni bir yönetim oluşturdular, başarılar diliyoruz. İnegöl her kültürün harmanlandığı her milletin bulunduğu bir kent. İnegöl´ün bu çeşitliliği, zenginliği bizleri mutlu ediyor. Hepimiz İnegöl´de kardeşçe demokratik bir yapı içerisinde yaşıyoruz, mutlu bir şekilde hayatımızı devam ettiriyoruz. Kafkas folkloru bizlerin çok beğendiği, izlerken zevk aldığı bir folklordur. Bu anlamdaki çalışmalarınızı kutluyoruz. Önümüzdeki günlerde folklor ekiplerinizi yine çeşitli ekiplerde izlemeyi ümit ediyoruz? dedi.

 

DÜNYAYA ÖRNEK BİR ŞEHİR

CHP İlçe Teşkilatının da kendileri gibi kısa bir süre önce kongre gerçekleştirerek yeni bir yönetim belirlediğini ifade eden İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, ?Hem kongrenizin, yeni yönetiminizin hayırlı olmasını hem de CHP Genel Merkezindeki kongre sonrası sürecin hayırlı olmasını diliyorum. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği´nin yaklaşık 40 yıllık bir geçmişi var. Gürcü kültürünü korumak, gelecek nesillere aktarmak, geliştirmek anlamında kurulmuş bir dernektir. Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası festivallerde folklor ekibi ile hem ilçemizi hem ülkemizi temsil etmiştir. Bu manada kendi kültürüne, kendi folkloruna, kendi örf ve adetlerine en iyi şekilde bağlı bir dernek. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Gençliğine önem veren bir derneğiz. İnegöl´ün en güçlü dinamiklerinden biri? İnegöl renkli bir çiçek bahçesi, bütün kültürlerin harmanlandığı bir ilçe. Kardeşçe yaşanan, dünyaya örnek bir ilçe.Farklı farklı bölgelerden gelen vatandaşlar kardeşçe yaşıyorlar. İnşallah bu huzurlu ve mutlu ortam devam eder. Bu çok önemlidir? şeklinde konuştu.

 

TÜM SİYASİ PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ

Siyasi partilerin tüm dernekler için çok önemli kuruluşlar olduklarını belirten Demirtaş, ?Siyasi partiler topluma hizmet etmek için çalışmalar yürütürler. Seçilir, seçilemez onlar halkın tercihi ama dernekler için bütün siyasi partilere eşit mesafede olunmalıdır. Derneğin içinde her siyasi partiye mensup insanlar olabilir. Bu anlamda bugüne kadar önemli misyonlarımızdan biri de tüm siyasi partilere eşit mesafede olmamızdır. Bu çok önemlidir. Yarın hangi partinin yönetimde olacağını bilemeyiz. Bu anlamda tüm partiler bizim için çok önem arz etmektedir. Hem kendileri hem de çalışmaları? Bu akşam bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07