İnegöl Eğitimine 150 bin TL Destek

İnegöl Eğitimine 150 bin TL Destek

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ?Eğitimde İşbirliği Protokolü? çerçevesinde 2018´de İnegöl´den 30 okula toplamda 150 bin TL destek sağlanacağını ifade etti.

Konu ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ?Eğitimde İşbirliği Protokolü´ kapsamında 2018 yılı 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı sonuçları açıklanmıştır. Açıklanan sonuçları göre ilçemizden 30 okulumuzun başvurusu kabul edilmiş ve destekleme almaya hak kazanmıştır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında her okulumuzdan öğrenciler danışman öğretmenler nezaretinde hazırladıkları en az 20 bilimsel projeyi tanıtacaklardır.TÜBİTAK tarafından her okulumuza Bilim Fuarı etkinlikleri için 5´er bin TL destek verilecektir.Okullarımız yıl içerisinde hazırlayacakları projeleri belirlenen takvime göre Mayıs-Haziran ayları içerisinde yapacakları ?4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı´ adı ile sergileyeceklerdir. Bilim Fuarı her okulda yaklaşık 2 gün sürecek ve bu süreçte tüm vatandaşlarımız Bilim Fuarlarını gezme fırsatı bulacaklardır? dedi.

EKSİKLER TESPİT EDİLİYOR

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarında elde edilen başarıya değinen Müdür Bilican, ?Bilim hayatımızın her alanında yer alıyor. Dolayısıyla öğrencilerimiz, bilimsel çalışmalar yapmanın önemini, yeni fikirlerini üretime dönüştürmeyi okullarda öğrenmeye başladılar. Okulların açıldığı Eylül ayından bu yana okullarımızın TÜBİTAK projelerinde yer alması için çalışmalar yapıldı. Seminerler düzenleyerek her türlü destek verildi. sistematik olarak okullarımızın değişen dünya koşullarına uygun öğrenci yetiştirmesi amacıyla daha önce olduğu gibi bundan sonra da müdürlük olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu amaçla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Büro Proje Ofisi çalışmalarını sürdürüyor. Özel Büro Sorumlumuz Turgay Tüloğlu koordinatörlüğünde okullarımızın her türlü eğitsel ve teknik ihtiyaçları belirlenmektedir. Okul ziyaretleri, öğretmen ve yönetici toplantıları ile gerekli yönlendirmeler yapılıyor. Yeni kurulan birimimiz kanalıyla Eylül 2017´den günümüze kadar 26 okulumuzda öğretmenlerimize yüzyüze eğitimler yapıldı. 48 okulumuza birimimiz tarafından ziyaret gerçekleştirilerek yeni nesil eğitim konusunda ihtiyaçlar istişare edildi. Toplumda bilim ve kültürünün yaygınlaştırılması, ülkemizin kalkınması, refaha kavuşması ve sevgili çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması yönünde yaptıkları projeler için öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul yönetimlerimize teşekkürediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum? ifadelerini kullandı.

DESTEK ALACAK OKULLAR

2018 yılı için 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programından destekleme almaya hak kazanan okullarımız aşağıda sıralanmıştır.

Abdulhamit Han Ortaokulu, Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu, Alibey Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Dipsizgöl Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam HatipOrtaokulu, Ertuğrulgazi Ortaokulu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu, Gazipaşa Ortaokulu, Hacı Sevim Yıldız Mobilya Ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi MTAL, Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hocaköy Ortaokulu, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı Ortaokulu, İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstaş Kentaş Ortaokulu, Kaşıkçıoğlu Ortaokulu, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu, Sezai Karakoç Ortaokulu, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İHL, Turgut Alp Anadolu Lisesi, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu, Yenice Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesi, Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68