www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Kabağı patladı gitti

İnegöl Kabağı patladı gitti

Temmuz ayında düzenlenen köfte festivalinde ikram için hazırladığı 12 çeşit kabak tatlısı ile gündeme gelen İnegöl´ün lezzet ustası Seydi Oktay, İnegöl´ün kabağını Türkiye´ye tanıtan isim oldu.

İnegöl´ün damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetle önemli markalarından biri olan İnegöl Köftesinin, ulusal ve uluslararası alanda marka değerinin arttırılması ve tanıtılması amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Köfte Festivalinde stant açan İnegöl´ün lezzet ustası Seydi Baba, hazırladığı birbirinden lezzetli kabak tatlıları ile dikkat çekmişti.

Köfte Festivalinde düzenlenen Yöresel yemekler ve tatlılar yarışmasına katılan Seydi Oktay, düzenlenen yarışmada birinci olmuş ve İnegöl´ün şefi unvanını almıştı. Seydi Baba son olarak Ulusal kanal ve Haber sitelerinde adından sıkça söz ettirerek, İnegöl kabağını Dünyaya tanıtan isim oldu.

Konu ile alakalı açıklama yapan Seydi Oktay açıklamasında; ?İnegöl kabağı gerçekten çok lezzetli bir kabaktır. Türkiye´nin birçok yerinde kabaklar yetiştiriliyor. Herkes illaki kendi kabağının kaliteli olduğunu söyler ama biz İnegöl kabağının lezzetli olduğunu ispat ettik. Bu kanıtladık. İnegöl kabaklarından 100´ün üzerinde farklı lezzetlerde kabak üreterek bunu bütün Dünya´nın duymasına vesile olduk. Eskiden düğünlerde ve bayramlarda insanlara kabak tatlısı yapılıp ikram edilirdi. Tabi o zamanlar kadayıf, baklava çok bilinmezdi. Fakat bu zamanla unutulan bir kültür oldu. Manav Türkmen kültürünün vazgeçilmez bir tatlısıdır kabak tatlısı, biz de bunu yeniden canlandırmak istedik. Bu kapsamda unutulmaya yüz tutmuş İnegöl kabağını eski haline getirmek için köylerimizde ücretsiz tohum dağıtımı yaptık. Bal kabağı, kestane kabağı, yerli kabaklarımız çiftçilerimize dağıtıldı ve şuanda köylerimizde farklı lezzetlerde birçok kabak çeşidi yetiştiriliyor. Bu kabakları köylerimizden toplayarak Türkiye´nin birçok noktasına gönderiyoruz. Farklı lezzetlerde kabak tatlısının pişirilmesi bugünlerde gündem oldu. Bizde iyi bir hizmet ettiğimize inanıyoruz. Lezzetli olan İnegöl kabağını yeniden gündeme taşıdık. Bunu İnegöl halkına bir hizmet olarak görüyorum. İnegöl kabağının Türkiye´de en lezzetli kabak olduğunu iddia ediyorum.? İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36