www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL KURAL TANIMIYOR

İNEGÖL KURAL TANIMIYOR

İnegöl´ün en işlek kavşaklarından biri olan Hükümet Konağı Kavşağı´nda yaşanan kuralsızlıklar kazalara davetiye çıkarıyor.

İnegöl´ün en işlek kavşaklarından birisi olan Hükümet Konağı Kavşağı´nda yaşanan kural bilmezlikler yüzünden her gün tartışmalar çıkıyor. Özellikle yol verme kavgalarının yaşandığı kavşak bölgesinde, uyarılara dikkate almayan sürücüler yüzünden maddi ve yaralamalı kazalar meydana geliyor.

İŞTE KURALLAR

Özellikle ana cadde üzerinden gelip yol hakkının kendilerinin olduğu iddia eden sürücüler yanılıyor. İlk olarak tüm sürücüler yol boyunca ilerleyen tramvaya, tramvay yolundaki sürücüler ise aynı yoldaki yayalara yol vermek zorundadır.İkinci ve en sık karşınıza çıkacak kural ise eğer tali yoldan çıkıyorsanız, yolun anayoldan gelen araçlara ait olduğunu unutmamanız gerektiği.Döner kavşağa yaklaşıyorsanız, kavşakta dönmekte olan araçlara yol vermelisiniz. Diğer taraftan yol üstünlüğünün belirtilmemiş olduğu kavşaklar sürücülerin en çok zorlandıkları, kafalarının en çok karıştığı yerlerdir. Eğer kesişen yolların birbirine üstünlüğü bulunmuyorsa her sürücü sağından gelen araca yol vermelidir.Son olarak kavşakta dönüş yapan sürücüler kurallara uygun şekilde karşıdan karşıya geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeli.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00