www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL MOBİLYA VADİSİNE KAVUŞUYOR

İNEGÖL MOBİLYA VADİSİNE KAVUŞUYOR

İnegöl´ün yeni mobilya merkezi olan Mobilipark AVM´nin tanıtımı önceki gün Marrion Otel´de gerçekleştirildi. Mobilipark AVM Proje Koordinatörü Bülent Temelli, projenin İnegöl´e bir Mobilya Vadisi kazandırdığını ve açılışının 8 Kasım´da yapılacağını ifa

Bursa-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Mobilipark AVM, geçtiğimiz Cuma akşamı Marrion Otel´de düzenlenen toplantıyla görücüye çıktı.

MOBİLYA SEKTÖRÜ UÇUŞA GEÇTİ

Yoğun katılımla gerçekleştirilen yemeğin ardından başlayan toplantıda konuşan Mobilipark AVM Proje Koordinatörü Bülent Temelli, ?Mobilya sektörünün yerel yönetimler tarafından desteklenmesi âdete o sektörün uçmasına neden oluyor. Son 16 yıllık mobilyacılık serüvenimizde çok önemli gelişmeler oldu. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile rahmetli İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin´in mobilya sektörüne verdiği katkı yadsınamaz. 15 yıl önce İnegöl mobilyamız böyle değildi. 6 bin 600 metre kare alan üzerine kurulan ilk fuar alanımız 2001 yılında tamamlanıp teslim edildiğinde mobilyacılarımız sevinçten uçtu. Çünkü o zamana kadar derme çatma yerlerde bulunduğumuz alanlarda mobilyamızı teşhir etme fırsatı buluyorduk. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş döneminde fuar alanımız 24 bin metre kareye çıktı. İlk yıllarda biz burayı dolduramamıştık. Ama geldiğimiz süreçte artık o fuar alanı yetmiyor? dedi.

MOBİLYA VADİSİ

Temelli, ?Seyran Koltuk firmasının sahibi Mahmut Yaran ve kardeşlerine ait olan projemiz, teşhir ihtiyacından doğdu. Malumunuz olduğu üzere bin bir zorlukla ürettiğimiz ürünlerimizin değerinde satılabilmesi, onların sunum ve teşhirleriyle birlikte, müşterilerimizle uygun ortamlarda buluşturulmasına bağlıdır. Özellikle artan rekabet ortamıyla birlikte daha da artan bu ihtiyaç bu sunumun yalnız fuarlarda değil, yılın 365 günü belirli mekânlarda yine aynı şekilde toplu olarak yapılması ile farklı bir boyut kazanmaya başlamıştır. Proje, Yunanistan Atina´da yapılan 120 mağaza projesinden esinlendi. Fiziki imkânlarıyla proje tamamen aklımıza yattı. Kapalı çarşı mantığında ve alıcıyla satıcıyı, ürünle alıcıyı çok sıcak ortamda buluşturan kapısı ve vitrini olmayan beğendiğiniz ürünü rahatlıkla inceleme fırsatı olan bu organizasyon için düğmeye bastık. Projemiz 40 bin metre alan üzerinde hayat buluyor. Yapımı devam eden projemiz Bursa-Ankara karayolu üzerinde yapılıyor. İnegöl´ümüzde de gelişen mobilyacılığımızla birlikte, teşhir anlayışı ve mekânlarının da hızla değişmesiyle son yıllarda Bursa-Ankara karayolu üzerinde bundan sonra mobilyanın kalbinin atacağı bir Mobilya Vadisi oluşmuştur? şeklinde konuştu.

 

İHTİYACINIZ KADARINI KİRALIYORSUNUZ

Mobilipark AVM´de tüm işyerlerinin kiralık olduğunu aktaran Temelli; ?Mobilipark´ta 60 metre kareden başlayıp 200 metre kareye kadar giden alternatifler sunuyoruz. İhtiyacınız olanı kadar kiralıyorsunuz. İşyerlerinin ön cepheleri olmayacak. Ödenecek kira içerisinde hiçbir ek ödeme olmayacak. Körfez geçişinden yönlendirme levhaları konulacak ve kiracılardan hiçbir talep edilmeyecek. Yönetim kiracılar arasından oluşturulacak. Kira içerisinde işyerinin sigorta işlemi de yapılacak. İhtiyacınız olan teşhir alanı ihtiyacını karşılayacak bir proje. Alanımız 3 kattan oluşuyor. Tüm katlara 5 asansörle çıkılacak. Katlara yürüyen merdivenlerle de ulaşım sağlanacak. Açılışımızı MODEF Expo fuarının açılışının olacağı 8 Kasım tarihinde yapacağız. İşyerlerinin kiralamaları metresi 20 TL olacak. 60 metre bir yeri kiralayan 1200 TL kira ödeyecek. Herkes ihtiyacına kadarını kiralayacak. Burası 365 gün fuar olacak. Sözleşmeler 3 yıl olacak? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71