?İNEGÖL MOBİLYACISI UÇUYOR?

?İNEGÖL MOBİLYACISI UÇUYOR?

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu ortaklığında ve yüzde 50 KOSGEB desteği ile Milano Mobilya Fuarı gezisi düzenleyeceklerini açıkladı.

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının, mobilyacılara yönelik olarak Milano fuarı gezisi düzenlediğini fakat bu gezideyalnızca şirket firmaları yer alabileceğini, bunun sebebinin de Ekonomi Bakanlığının sadece şirketlere destek vermesi olduğunu belirtti. Ayhan, buna karşılık olarak kendilerinin de oda olarak İnegöllü esnafların geziye katılabilmeleri ve destek alabilmeleri için KOSGEB desteği aldıklarını ifade ederek; ?Aslında hedef 2 uçak kaldırmaktır.Her 2 proje de İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası iş birliği ile gerçekleştirilmektedir? dedi.

 

YÜZDE 50 KOSGEB DESTEĞİ

?İnegöl Mobilyacısı Uçuyor? projesi kapsamında oda olarak Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu işbirliği ile bir program gerçekleştirdiklerini belirten Özcan Ayhan, ?Kurumsallaşan ve yüzlerce ülkeye ihracat gerçekleştiren firmaları,sektöre hayat veren fuarları, güçlü altyapısı ve markaları ile mobilya sektöründe dünya çapında söz sahibi konumuna gelen İnegöl, yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.Oda olarak bir süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda bağlı olduğumuz Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu ile ortak bir proje geliştirerek İnegöllü mobilyacıların yanı sıra farklı şehirlerde mobilya sektöründe yer alan firmaların katılımı ile 11-14 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara Esenboğa Havalimanı´ndan hareket edilecek şekilde İtalya/Milano fuarına uçak kaldırıyoruz.Gezi ile ilgili yüzde 50 oranında KOSGEB desteği alınmış olup gezi bedeli bin 290 Euro olarak belirlenmiştir.Fuar programı hakkında geniş bilgi ve kayıt işlemleri için geziye katılmayı düşünen firmalarımızın en kısa sürede Slayt Turizm firmasına başvurmaları gerekmektedir? şeklinde konuştu.

 

FARKLI ŞEHİRLERDEKİ ESNAFLAR DA FAYDALANACAK

Ayhan, ?Her zaman olduğu gibi İnegöl mobilya sektörünün gelişimi adına oda olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek için yoğun çaba harcıyoruz.Bu doğrultuda ilçemizde ticari faaliyetlerini gösteren mobilya şirketlerimiz İtalya/Milano Mobilya Fuar Gezisi için desteğini Ekonomi Bakanlığı´ndan alacaklardır.Bu nedenle İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası heyetinde yer almaları gerekmektedir.Şahıs firmalarımız ise Odamız tarafından alınan yüzde 50 KOSGEB desteği ile Odamız ve Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu iş birliği ile organize edilecek olan 11-14 Nisan 2016 tarihli programda yer almaları gerekmektedir.Gezi programımızda İnegöl firmalarının yanı sıra Türkiye Ağaç İşleri Federasyonuna bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren farklı şehirlerdeki esnaflar da faydalanacaklardır. Bu sebeple esnaflarımızın kayıt için önce davranmaları gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00