www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Mobilyası Uçacak

İnegöl Mobilyası Uçacak

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl´de mobilya üzerine artan mesleki eğitim ile Meslek Lisesi bölümlerine olan ilginin ilerleyen dönemde İnegöl mobilyasının Türkiye ve dünya mobilya sektöründeki ağırlığını artıracağını be

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Mobilya üzerine açılan tüm okulların açılması sektörümüze kesinlikle faydası olacaktır. Tematik Lise, kampüste yer alan mobilya bölümleri ve Mesleki Eğitim Merkezinin bizlere faydası olacak. Fakat bunu görmek için biraz zaman lazım. Türkiye´de mobilya sektörü son 15-20 yıldır kurumsallaşmaya başladı. Kurumsallaşma başladığından beri gerek üniversite gerekse lise öğrencilerinin bakış açısı daha objektifleşti. Geleceğe dönük bir iş imkânı gözüyle bakılmaya başladı. Bu sayede sektörümüze öğrenciler tarafından birçok katkı koyulmaya başlandı. Yönetici bazında birçok arkadaşımız geldi. İlerleyen süreçte bu arkadaşlarımız işyeri sahibi oluyorlar. Bir devir daim başladı. Ama Tematik Lisenin ve Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yer alan mobilya bölümlerinin orada faaliyet göstermesi, önümüzdeki dönemlerde hem sektörümüze hem de Türkiye mobilya sektörüne faydalı olacağını düşünüyorum. Mobilya sektörümüzde günden güne gelişiyor. Küçük atölyelerden orta ölçekli firmalara geçişler başladı. Yol boyunca büyük mağazalarımız, mobilya AVM´lerimiz, 1. ve 2. OSB´de büyük fabrikalarımız var. Artık düzenli çalışma saatleri de yaygınlaştı. Öğrenci gözüyle baktığınız zaman bunlar her zaman avantaj. Bugün yalnızca mobilya üreticisi olmanız yetmiyor. Pazarlamacılar var. Dış ticaret ve iç piyasa var. Bunlar da cazip meslekler oldu. Satın alma çok cazip bir meslek dalı oldu. Muhasebe kısmı da mobilya sektörüne lazım. Artık sektörde ki ihtiyaçlarımız fazlalaştı. Sektörümüzde kurumsallık yerine oturdu. Önümüzdeki dönemde daha da iyi olacağını tahmin ediyoruz? dedi.

BAKIŞ AÇISI FARKLILAŞTI

Ayhan, ?Tematik Mobilya Lisesiyle başlayan yeni vizyon ve makine parkurunun yenilenmesiyle birlikte öğrencilerin bakış açıları farklı oldu. Öğrencilerin yaptığı staj sürelerinin de arttırılması gerekiyor. Ben bunu işin başından beri söylüyorum. Son sene stajla bu işler olmaz. Mümkünse öğrencinin 3 yıl, olmuyorsa en az 2 yıl staj görmesi lazım. Öğrenci işi ne kadar yaparsa, o kadar kavrar. Öğretmenlerinde işverenlerle, sektörün içindekilerle daha fazla istişare içinde olması gerekir. Çünkü işveren işin sanalını değil, gerçeğini yapıyor. İşin bilfiil nasıl yapıldığını artık çözmüş. Öğretmenlerimizde kitaplarda gördükleri bilgileri öğrencilere aktarıyorlar. Ama üretim ve satış aşamaları daha gerçekçi ve farklıdır. Burada ikili ilişkilerin daha da artması gerektiğini düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00