www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL TEK YÜREK

İNEGÖL TEK YÜREK

15 Temmuz darbe girişimine en büyük tepki, Cumartesi günü düzenlenen "Demokrasiye saygı ve milli irade yürüyüşü" ile verildi.

Demokrasiye saygı ve milli irade yürüyüşü, saat kulesi önünde başladı. Mehter Takımı´nın öncülüğündeki yürüyüşe binlerce İnegöllü katıldı.  Yürüyüşte en çok dikkat çeken görüntü ise İnegöllü vatandaşların açtığı dev Türk bayrağı oldu. Bayrak etrafında bulunan İnegöllüler, tekbirler çekerek yürüyüşünü tamamladı.

İnegöl ilçe protokolünün tamamı milli yürüyüşe katılırken, gecenin geç saatlerine kadar da meydandan ayrılmadı.

İNEGÖLLÜLER UĞUR BAŞ´I BAĞRINA BASTI

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından vatandaşlara seslenen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, darbe girişimi sonrası vatandaşın yanında yer alarak, milli nöbetlere de katılan İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş´ın simini anarak, "Devletin böyle komutanlara ihtiyacı var" diyerek vatandaşlara seslendi. İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş´da ayağa kalkarak vatandaşları selamladı. Selamlamanın ardından vatandaşlar uzun süre Uğur Baş´ı alkışladı.

NÖBETE DE DEVAM EDECEĞİZ

Daha sonra darbe teşebbüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Hüseyin Şahin: ?Darbe teşebbüsünün 9.gecesi. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı veriyoruz. Bu cevap her yere ulaşıyor. Eğer referansınız millet değilse başarılı olamazsınız. Kaybedersiniz, kaybetmeye mahkumsunuz. Kazanan millet oldu. Vatan sizlere minnettar. Şimdi terör örgütüne yardım ve yataklık edenler tutuklanıyor. Bizleri yıkmaya çalışanlar asla başarılı olamayacak. OHAL çerçevesinde çeşitli kararlar alıyoruz. Kamuya haksız şekilde girenlerin tek tek inlerine giriyoruz, gireceğiz. Nöbete de devam edeceğiz. İkinci bir emre kadar nöbet yerimizi terk etmeyeceğiz. Allah hükümetimize Başbakanımıza zeval vermesin. Bu millet uyandı. 60´da, 71´de, 80´de, 28 Şubat´taki millet yok. Sesini çıkaran millet var. Bu millete artık dünya hayran? dedi.

MEHTER COŞTURDU

Hüseyin Şahin´in konuşmalarının ardından Mehter Takımı gösterileri başladı. Mehter Takımı´nın gösterileri sırasında İnegöllüler güzel anlar yaşadı.

SALDIRIYA HEP BİRLİKTE KARŞI KOYDUK

Mehter´in gösterilerinin ardından ilçe halkına bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Heyecanımız her geçen gün artıyor. Her akşam farklı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu akşam da 9.gecemiz. O gün dik durmuştuk. Bugün de dik duruşumuzu gösteriyoruz. Bu AK Parti, Başbakan, Cumhurbaşkanı meselesi değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin meselesi. Vatanımıza yapılmış bir saldırıya hep birlikte karşı koyduk. Tüm partiler birlik için hareket etti. Hepsi dik duruş gösterdi. Şehitlerimiz var. Yaralılarımız var. Tankın önüne geçen, altına yatanlar var. F-16 kovalayanlar var. Bir destan yazdı bu millet. Sonuna kadar devam ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu akşam Kaymakamımız, komutanlarımız, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK başkanları hep birlikteyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın? ifadelerini kullandı.

AZİZ ORDUMUZA TECAVÜZ EDİLMİŞTİR

Gece on olarak ilçe halkına seslenen İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, "Bu akşam bütün İnegöl burada. Hiçbir siyasi parti, sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşu ayrımı gözetmeden kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle bu akşam bütün İnegöl burada. Günlerdir bu demokrasi meydanını dolduruyorsunuz. Bu demokrasi meydanın da muhteşem konuşmalar yapıldı. Muhteşem duruşlar sergilendi. Ama bilin ki, sözün en güzelini siz aziz milletimiz söylediniz. Duruşun en güzelini siz aziz milletimiz gösterdiniz. Sizin imamınız, sizin vakarlı bu duruşunuz sadece Türkiye´yi değil, bütün dünyaya demirin, tankın, topun, tüfeğin birlikte bu topluma verilmeye çalışılan ihanetin yenildiğini imanla bütün dünya gördü. Hepinizden Allah razı olsun. Ben bugün anneme ve babama telefon açtım ve onlara dedim ki, ?Allah sizden razı olsun, bizleri dosdoğru yetiştirdiğiniz için. Allah sizden razı olsun, bizlere onurun, vakarın ne olduğunu öğrettiğiniz için.´ Onuru, dosdoğru duruşu sizlere öğrettikleri için sizlerde anne ve babalarınıza teşekkür edin. Eğer anneleriniz, babalarınız rahmetli olmuşsa, onların ruhu için dua edin, onlara Fatiha okuyun. Çünkü onların bizi dosdoğru yetiştirmesi sayesinde bu ihanete bu millet dur demiştir. Allah hepsinden bir kez daha razı olsun. 15 Temmuz´da ne oldu? Bunu hepimiz birlikte yaşayarak, gördük ve şahit olduk. 15 Temmuz´da sizlerin iradesine, temsil edildiği meclise ve Peygamber Ocağı aziz ordumuza tecavüz edilmiştir. Bu millete şer akıtılmıştır. Ama sizlerin onurlu duruşu o hain, o ihanet şebekesine dur demiştir. O meclis ki, gazi unvanını taşıyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşını yapan o birinci meclis, gazi unvanını Kurtuluş Savaşından almıştır. Ve o aziz şehitlerimiz, o gazilerimiz bizlere Cumhuriyeti hediye etmişlerdir. Allah onlardan da razı olsun. 15 Temmuz akşamı şehit olanlar bizlere neyi hediye etmiş biliyor musunuz? Demokrasiyi hediye etmişlerdir. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

 

HABER: Onurhan Bayraktar



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71