İNEGÖL TEK YÜREK

İNEGÖL TEK YÜREK

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de zulme uğrayan Arakanlı Müslümanlar için de yardım kampanyası başlatıldı.

İnegöl İHH öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına İnegölKaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Sanayive Ticaret Odası, Türkiye Diyanet Vakfı, Mobilyacılar Odası, MÜSİAD, İMOS, MOBİLİYUM, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi, İnegöl Sivil ToplumKuruluşları Platformu destek veriyor.

Arakan ile alakalı başlatılan yardım kampanyası hakkında Belediye Meclis Salonunda toplantı düzenlendi.

Kampanya ile alakalı toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, İHH Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir ile kurum ve kuruluşlarınyetkilileri ve STK´lar katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı,?Mazlum Güney Asya ülkesi olan Myanmar´da özellikle Müslümanlarınyaşamış olduğu Arakan´da katliamlar yeniden başladı. Çok üzgünüzbinlerce Müslüman şehit edildi, binlerce Müslüman yaralandı vemaalesef geldiğimiz süreçte yüzbinlerce Müslüman bulundukları yerdenayrılarak yollardalar. Yine yüzbinlerce Müslüman Bangladeş sınırındakikamplarda yaşıyorlar. İşin en ilginç tarafı ise bu insanlar açlık ilekarşı karşıya. Diğer bir ilginç tarafı ise bütün dünya kamuoyu,özellikle İslam ülkeleri kamuoyu bu konuda sessizliğini koruyor.Arakan ile ilgili çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Çünkü yıllarca Arakan bölgesinde çalışmalar yapmış, orada kalmış ve bölgenin koordinatörlüğünü yapan aynı zamanda da İHH Genel BaşkanYardımcılığını yapan Sait Demir beyefendi aramızda. Sait bey bu konuile ilgili Arakan´da neler olduğunu ve neler olacak, bu konu ile ilgili inşallah bizleri bilgilendirecek.? dedi.

İNEGÖL TEK YÜREK OLDU

Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bizler İnegöl olarak hiç bir olayaduyarsız kalmadık. Gerek Filistin mevzusunda, gerek dünyanın farklıbölgelerindeki Müslümanlara yapılanlara sessiz kalmadık. Arakan´a dasessiz kalmamız söz konusu değil ve bugün bu toplantıyı yapıyoruz. Bizgeçen sene de aynı çalışmayı Halep için başlatmıştık ve çok güzelişler başarmıştık. Özellikle adeta İnegöl´ün ümmeti olmuştuk. Yaklaşıkİnegöl´de 35 tane kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bir ümmetdayanışmasında bulunduk ve Türkiye´de bir ilki başarmış olduk. Nasipsebu sene de aynı şekilde yapacağız. Kampanyamıza İnegöl Kaymakamlığı,İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Sanayi ve TicaretOdası, Türkiye Diyanet Vakfı, Mobilyacılar Odası, MÜSİAD, İMOS, Mobiliyum, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi, İnegöl Sivil ToplumKuruluşları Platformu olarak bu kampanyaya destek veriyoruz ve bu kampanyayı Allah´ın izni ile başlatıyoruz.?.

VEFA BORCU

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ise, ?Arakan´a ilk ayak basan Vakkasbin malik. Daha sonra hicri ikinci asırda bir gemi Müslüman tacirArakan´a giderken, gemi batıyor. İslamiyet o dönemle birlikte hızlayayılıyor. 1430 yılında Bağımsız Arakan İslam devleti kuruluyor.1784´e kadar da bu devlet yaşıyor. Daha sonra İngilizler işgal edince,fitne yapıyorlar. Daha sonra zulümler başlıyor ve bu güne kadar devamediyor. Osmanlıyla Arakan´ın tanışması da birinci dünya savaşındaoluyor. Şuan bizim Arakan´da bin 500 şehidimiz yatıyor. 1912 Balkanharbinde Arakanlı Müslümanlar 35 bin altın gönderiyor Osmanlıya. Vefaborcumuz olduğu için hemde Müslüman kardeşimiz olduğu için şimdi debizim yardım etmemiz gerekiyor. Devletimiz desteğini veriyor. İnegölolarak bizde desteğimizi vereceğiz. İnegöl halkına yardımları içinAllah razı olsun. Belediye olarak da biz her zaman hayrındestekçisiyiz. Ayrıca soğutma çalışmalarında kullanılmak üzere DomaniçKaymakamlığının talebi üzerine 1 adet 20 tonluk sulama tankeri 2personel ile birlikte gönderilmiştir.? Dedi.

HİJYEN YOK, HASTALIKLAR BAŞLADI
İHH Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir´de, ?2012 yılında biz Arakan´ıTürkiye´de duymaya başladık. Teknoloji çağıyla birlikte dünyaArakan´daki katliamı duydu. 2012´de başlayan katliamlar bu dönemekadar devam etti. 170 civarında köyün yok olduğu biliniyor. Yakıpyıkıyorlar. Arakan´dan kaçmaya çalışanlar 10 gün boyunca yolyürüyorlar. Arakan´dan kaçan kadınların yolda çocukları dünyaya
geliyor, 90 tane bebek var. Gerçekten çok acı bir tablo. 170 Milyonnüfusu var, en fakir ülke. Allahyardımcıları olsun. Dualarımızonlarla. Kime dokunsanız bir ah duyuyorsunuz. Kimisi çocuğunu, kimisiannesini, kimisi babasını, kimisi eşini kaybetmiş. Bizler üzerimizedüşeni yapmak zorundayız. Şuan da çok ciddi şekilde hastalık başladı.Hijyen yok. şu ana kadar 65 bin Arakanlı Müslümana yardım ettik.Ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyor. Yardımlara ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Arakan´da Türkiye´nin önemli bir yeri var. Sizlerin yardımları ile Müslüman kardeşlerimize yardım edeceğiz?diye konuştu.

Haber Fotoğraf Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07