İNEGÖL TL´YE SAHİP ÇIKIYOR

İNEGÖL TL´YE SAHİP ÇIKIYOR

Sultan Döviz A.Ş. firma sahiplerinden Fatih Öztürk, hükümetin döviz bozdurma talebine vatandaşların İnegöl´de yoğun talep gösterdiklerini ve 100 bin dolardan fazla bir miktarın TL´ye çevrildiğini ifade etti.

Sultan Döviz A.Ş. firma sahiplerinden Fatih Öztürk, hükümetin atıl durumdaki dolarların bozdurulması için talepte bulunmasına İnegöllülerin tepkisiz kalmadığını ve yüklü miktarlardaki dolarlarını bozdurduklarını belirtti.

TL´YE GEÇİŞ VAR

Hükümetin talebinin ardından vatandaşların dolarlarını bozdurduğunu belirten Fatih Öztürk, ?Bildiğiniz üzere hükümetimiz vatandaşların atıl durumdaki dövizlerini bozdurmasını talep etti. İnegöl´de de ciddi bir katılım var. İnegöl´de 3 tane resmi döviz bürosu var. Bunlardan birisi şirketimiz olan Sultan Döviz A.Ş. Son günlerde hükümetimizin talebi ile vatandaşlarımız yoğun bir şekilde dövizini TL´ye geçiriyor. Dolar bozduran var, Euro´su olan Euro´sunu bozduruyor. Bu şekilde TL´ye geçiş var. Bunları da ekranlardan zaten görüyoruz" dedi.

100 BİN DOLAR BOZDURULDU

Vatandaşlar arasında 100 bin dolar bozduranların olduğunu da belirten Öztürk, ?Mobilya şehri olan İnegöl´ümüzü de ihracattan kaynaklanan dövizi olan mobilyacılarımız var. Bireysel olarak tasarruf yaparak döviz biriktiren vatandaşlarımız var. Bazı mobilyacılarımız ve bireysel tasarruf yapan vatandaşlarımız dolarlarını bozduruyor. 100 bin dolar bozduran var ve yüklü miktarda dolar bozduran vatandaşlarımızda var. Doların bu kadar yükselmesini biz spekülatif olarak görüyoruz. Dış kaynaklı bir spekülatif hareket. Gündüz fiyatlar sabitken, gece bizde piyasanın kapalı olduğu saatlerde, sabah geldiğimizde dövizin yüksek olduğunu görüyoruz. Bununda dış kaynaklı olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

YERLİ ÜRÜNLERE İLGİ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR

Vatandaşların yerli ürünlere ilgi göstermeleri gerektiğini aktaran Öztürk, ?Vatandaşlarımızın hükümetimizin yapmış olduğu çağrıya kulak vermeleri çok olumlu bir şey. Ama bunun dışında bizlerinde üzerine düşenler var. Ürettiğimiz ürünleri mümkün oldukça tüketelim. Bildiğiniz gibi 869 barkot numarası ile başlayan ürünler yerli ürünlerimizdir. Marketten alışveriş yaparken 869 barkot numarası ile başlayan ürünleri tüketirseler, ülkemizde işsiz olan insanlara iş olanakları sunulmuş olunur. Bu da bizim dış açığımızı önleyecek bir etkidir. Bu şekilde davranmaları daha olumlu olur. Şöyle basit bir hesaplama yapalım. İnegöl´de 50´nin üzerinde işçi çalıştıran pek çok işletme var. Bu işletmelerde kişi başına 1 liralık tasarruf, o ay içinde bir tane işsiz kardeşimize iş demektir. Bu nasıl oluyor, kısaca onu da açıklayayım; 50 tane çalışanı olan bir işletmede, 1 liralık tasarruf günde 50 lira olur. Bu da aylık olarak bir asgari ücretlinin maaşı demektir. Yani biz saflarımızı sıklaştırırsak, daha verimli çalışırsak, birlik ve beraberlik içerisinde ekonomi olarak 1-2 level daha yüksek yerlere geliriz inşallah? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07