www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Turizmi Masaya Yatırıldı

İnegöl Turizmi Masaya Yatırıldı

İnegöl´ün yeni yüzü turizm konusunda atılacak adımlar ve yapılacak yatırımlara ilişkin Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu´nun da katılımıyla Bursa Turizm Tanıtma Platformu ile gerçekleştirilen istişare toplantısında, İnegöl´ün turizm potansiyeli

İnegöl´ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm ile şaha kaldırmanın planlarını yapan İnegöl Belediyesi, bu alanda daha önce önemli adımlar atarak şehrin kapılarını turizme açtı. Başta DOSTUM projesi olmak üzere İnegöl Turizm A.Ş´nin de kurulmasının ardından turizm alanında kurumsal adımlar atmaya devam eden İnegöl Belediyesi, Pazartesi günü Bursa Turizm Tanıtma Platformu´nu İnegöl´de ağırladı.

DOSTUM VE TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİLER

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Turizm Müdürü Abdullah Damar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Konsey Başkanı ve aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Platformu Başkanı Hasan Eker, Bursa Tarihi Hanlar ve Çarşılar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, GÜMTOB Başkan Yardımcısı ve Almira Hotel Genel Müdürü Ersin Yazıcı, Araştırmacı Ali Rıza Alan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Ceren Pala ile BEBKA Uzmanı Emine Arslan Pauli´nin de aralarında bulunduğu Bursa TTP üyeleri, gün boyu İnegöl´de bazı temaslarda bulunup toplantılar gerçekleştirdi. Yeniceköy Mahallesi´nde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) merkezinin incelenmesi ve tanıtılması ile başlayan programda, Bursa TTP üyeleri Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı da makamında ziyaret etti. Daha sonra Tarihi Cuma Cami ve İshakpaşa Külliyesi ile Cafer Paşa Hanı ziyaret edildi. Kent Müzesinin gezilmesinden sonra Müze Konferans Salonunda İnegöl turizmine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

NEZİR KUYUMCU BURSA TTP´NİN ÇALIŞMALARINA KATILACAK

Müzede gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bazı İnegöl Turizm Tanıtma Platformu Üyeleri de katıldı. Toplantıda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl turizmi adına yaptığı önemli çalışmaların takdire değer olduğu, İnegöl´ün kültür, tarih ve doğa sporları portföyü ile Bursa turizminde önemli bir çözüm ortağı olacağı, Bursa´yı tercih eden turist beklentilerini karşılayacak değerleri turizme kazandırmadan sürdürülebilir turistik alt yapının güçlendirilmesi, profesyonel turizmcilerin yönetime ilave edilmesi, İNTURAŞ Genel Koordinatörünün Bursa TTP çalışmalarına dahil edilmesi, sektörel çalışma ve gelişmeler ile fuar ve benzeri etkinliklerde bilgi alışverişi yapılması kararlaştırıldı.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00