İnegöl AGD Fetih Coşkusuna Ortak Oldu

İnegöl AGD Fetih Coşkusuna Ortak Oldu

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Beşiktaş İnönü Stadyumu`nda düzenlenen İstanbul`un fethinin 559. yılı kutlamalarına İnegöl Anadolu Gençlik Derneği 14 otobüsle katılarak, coşkulu kutlamaya ortak oldu.

Anadolu Gençlik Derneği`nce (AGD) İstanbul`un fethinin 559. yılı nedeniyle İnönü Stadyumu`nda fetih şöleni düzenlendi. Türkiye`nin 81 ilinden binlerce kişinin katıldığı şölene, İnegöl Anadolu Gençlik Derneği 14 otobüsle katıldı.  

 

Beşiktaş İnönü Stadyumu`ndaki kutlamalara Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile birçok yerli ve yabancı İslam alimi katıldı. Stat 30 binin üzerinde partili tarafından tamamen dolduruldu. İran`dan Dünya Birincisi Kerim Mensuri`nin Kur`an ziyafeti ile başlayan fetih kutlamalarında, Milli Görüş`ün merhum lideri Necmettin Erbakan da sinevizyon gösterimiyle anıldı.

 

Kâbe imamlarının Fetih Suresi`ni okuduğu kutlamalarda İstanbul`un fethi 5 farklı aşamada tiyatro gösterisi ile sunuldu. İslam sancağı da temsili Ulubatlı Hasan tarafından yine burçlara dikildi. Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ve beraberindeki heyet, üstü açık arabayla halkı selamladı.

 

İstanbul`un fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı. Stadyumdaki binlerce kişi ‘Fetih Suresi’ni aynı anda hep birlikte okudu. Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın fetih konuşması ve yemini sinevizyon gösterimiyle katılımcılara izletildi. Tören, mehter takımının söylediği fetih marşı ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00