İNEGÖL BELEDİYESİ GELECEĞİN TİYATROCULARINI YETİŞİYOR

İNEGÖL BELEDİYESİ GELECEĞİN TİYATROCULARINI YETİŞİYOR

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez açılan tiyatro kursu 3 ayrı kategoride 75 kursiyerin katılımıyla devam ediyor. Geleceğin tiyatrocularının yetiştiği kursun kurulacak tiyatro kulübünün ayak sesleri olduğunu belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinu

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 4 Temmuz Pazartesi günü başlayan Yaz Tiyatro Kursunu ziyaret etti. Gençlik Merkezi’nde(eski tekel binasında) devam eden tiyatro çalışmalarını ziyaret eden Başkan Aktaş, Yaz Tiyatro Kursun toplam 75 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

İnegöl Belediyesi olarak Yaz Tiyatro Kursunu bu yıl ilk defa başlattıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Yaz Tiyatro Kursu, ilçemizdeki tiyatroya meyilli yetenekleri keşfetmek, onlara profesyonel bir imkân sunmak ve geleceğe dönük hayallerine araç olmak için ortaya çıkmıştır. İnegöl Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği önemin bir göstergesi olarak, halkımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap olmak adına da şekillendirildi.” dedi.

TİYATRO KURSUNDA 75 KURSİYER VAR

Kursu 4 Temmuz Pazartesi günü başlattıklarını bildiren Başkan Aktaş, “Tiyatro kursumuzda, tiyatro, diksiyon, drama ve şan dersleri yer alıyor. Bu yıl ilki olmasına rağmen oldukça sevindirici bir başvuru söz konusu.  Kurumsuzdaki eğitimin daha verimli olabilmesi için, eğitimleri; 7–12 yaş, 13–18 yaş, 19 yaş ve üzeri yaş şeklinde kategorilere ayırdık.  07–12 yaş grubumuzda 18 kursiyer, 13 – 18 yaş grubumuzda 25 kursiyer, 19 yaş üzeri grubumuzda ise 32 kursiyer olmak üzere toplamda 75 kursiyerimiz Yaz Tiyatro Kursumuzdan faydalanmaktadır. Kursumuzda dersler; 20 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edecektir.” dedi.

Başkan Aktaş, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Kursun tiyatro ve diksiyon eğitimini Ankara Devlet Tiyatrosu ve TRT seslendirme Sanatçısı, BUSMEK tiyatro eğitmeni Sabahattin Kılınç verirken; drama derslerini Bursa Kültür Koleji drama eğitmeni Nazife Biçer tarafından verilecektir. Şan derslerini ise İnegöl’ün yakından tanıdığı isim İnegöl Belediyesi TMK Şefimiz Diler Yalaza tarafından verilecektir. Hafta içi her gün verilecek eğitimler sonunda, katılan tüm kursiyerlerimize kurs bitirme sertifikası verilecektir.  Bu kursumuz, kuracağımız Tiyatro Kulübümüzün de ilk ayak seslerini teşkil edecektir. Kursumuzu bitiren kursiyerlerimizden oluşan ekiple de geleneksel hale gelen Ramazan Sokağı etkinliklerinde bir tiyatro gösterimi sunacağız. Kursiyerlerimiz ilk sınavlarını burada vermiş olacaklardır.”dedi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54