İnegöl Belediyesi Sıkışmış İnegöl’ü Rahatlatıyor

İnegöl Belediyesi Sıkışmış İnegöl’ü Rahatlatıyor

İnegöl Belediyesinin, geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Mahallesi Fatih Sokak’ta yaptığı çalışma sonrası Yeşil Çayır Caddesi ile Sefa Sokak arasındaki dar yol genişledi. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel’in de katıldığı yıkım çalışması ile h

Gerçekleştirdiği birçok proje ile İnegöl’ü geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, büyük projelerin yanı sıra günlük yaşamı kolaylaştırmak ve daha güvenli hale getirmek için de birçok çalışmayı hayata geçiriyor. Bir yandan yapımı biten ve hane sahiplerine teslim edilen TOKİ konutları ile Yeni İnegöl hayat bulurken diğer yandan da sıkışıklık içinde olan mevcut İnegöl’ü yenileme çalışmaları da aralıksız devam ediyor. İnegöl’ün yapılaşmış ve eski mahallelerinden biri olan Kemalpaşa Mahallesinde geçtiğimiz gün Altı Eylül İlköğretim Okulu arkasında bulunan Fatih Sokakta yapılan yıkım ile Yeşil Çayır Caddesi ile Sefa Sokak arasındaki dar yol genişletildi. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel’in de katıldığı yıkım çalışması ile hem dar hem de güvenlik olarak sıkıntılı olan Fatih Sokak’ta 4 eski evin yıkımı gerçekleşti.

Yapılan çalışmalara ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel;  “Bu alanda 18 imar uygulaması yapıldı ve hane sahipleri ile görüşülerek evlerin yola terk ettirilmesi sağlandı. Bu sokaktan mahalle sakinleri tarafından dönem dönem yıkım yapılması ve yolun genişletilmesi ile alakalı talepler alıyorduk. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan 18. Madde uygulaması ve hane sahipleri ile yapılan mutabakatın ardından bedelsiz olarak buranın terki sağlanmış ve Fen İşleri Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmaları ile sokağın genişletilmesi ve araç ve yaya trafiğine uygun hale getirilmesi çalışması yapılmaktadır” dedi.

Sıkışıklıktan Kurtaracak Çalışmalara Devam Ediyoruz

İnegöl’de insanın nefes alacağı ve insanların sıkışıklıktan kurtaracak çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Yel, “Daha önce Sanayi Bölgesinde bulunan, Uğur Sokak ve Artezyen Sokak arasındaki Belediye Dükkânları, Çardak Düğün Salonu önündeki Belediye Dükkânları, Yenice Mahallesinde yapılan çıkmaz sokak açımı, Mesudiye Mahallesinde yapılan sokak açılması çalışmaları gibi birçok çalışma ile hem ilçemize görsel güzellik kazandırıyoruz hem de ilçe halkımızın daha rahat mekânlarda gezme imkânına kavuşmasına olanak sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yel, son olarak daha önce birçok çıkmaz sokağın önündeki engelleri kaldırarak Sokak konumuna getirdiklerini belirterek, “Bu binanın yıkımı ile yeni bir yol ve yeni bir sokak ortaya çıkmış olacaktır. Ben yeni sokağımızın her iki mahallemize, araç yoğunluğuna bir ferahlık getirmesi düşüncesi ile hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68