İNEGÖL BELEDİYESİNDEN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

İNEGÖL BELEDİYESİNDEN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Yaz ayının gelmesi ile birlikte sudaki mikroplar ve su boğulmaları konusunda ilçe halkını uyaran Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, “Piknikçilerimize özellikle; içme sularını yanlarında götürmelerini, meyve ve sebzelerini bu suyla yıkamalarını ta

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, düzenlediği basın toplantıda vatandaşları sudaki mikroplar ve su boğulmaları konusunda uyardı.

Sıcakların artması ile birlikte özellikle piknik yerleri ve su kenarlarına akın eden İnegöl halkının dinlenmek, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak veya güzel bir hafta sonu geçirmek adına bu yerleri tercih ettiğini söyleyen Şen, “Yaz aylarının kavurucu sıcağı ile birlikte; akarsu ve su birikintileri, bakteri, mikrop ve virüslerin yuvası haline gelmektedir. Bu da değişik hastalıklara sebep olabilmektedir. Piknikçilerimize özellikle; içme sularını yanlarında götürmelerini, meyve ve sebzelerini bu suyla yıkamalarını tavsiye ediyoruz. Durgun sularda ve su birikintilerinde yıkanan meyve ve sebzeler değişik hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.” dedi.

Sıcakların kavuruculuğundan kaçmak isteyen çocuk ve gençlerin ilçe genelindeki akarsularda, dere ve göletlerde yüzerek serinlemeye çalıştıklarını da ifade eden Şen, “Hiçbir can güvenliğinin olmadığı bu yerlerde yüzmek isteyen çocuklarımız, boğulma tehlikesi ile karşı kaşıya kalabiliyorlar. Daha önce Şipali Deresinde ve diğer bazı yerlerde meydana gelen üzücü can kaybı olayları yaşanmaması için, anne-babaların çok dikkatli olması gerekmektedir.”dedi.

Kirli Dereden Çocuklar Ehec Virüsü Kapabilir

Şen, “Dere ve göletlerde sadece boğulma gibi can kaybı olayları yaşanmamakta aynı zamanda hayvan pisliklerinin suya karışması ve derenin kirlenmesi sonucu; çocuklarımız EHEC virüsü ile karşı karşıya kalmaktadır. Son derece tehlikeli ve öldürücü olan bu virüsün bulgularına ilçemizde rastlanmamıştır. Ancak halkımızı uyarmakta fayda görüyoruz.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32