İNEGÖL BELEDİYESİ`NE ŞOK SUÇLAMA

İNEGÖL BELEDİYESİ`NE ŞOK SUÇLAMA

İnegöl Belediyesi`nde çalışan bir personelin, rüşvet karşılığında Huzur Mahallesi`nde ki ruhsatsız bir inşaata göz yumduğu ileri sürüldü.

Huzur Mahallesi’nde bulunan kaçak yapılar ile ilgili yaşanan ‘yolsuzluk’ iddialarına dün bir yenisi daha eklendi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Nasır Karabulut isimli şahıs, bir belediye personelinin ‘Siz gidin kaçak yapıları yapın, sizden kimse para almaz. Seçimden dolayı da bir sıkıntı olmaz’ dediğini ve ardından 5 bin TL rüşvet istediğini belirterek, 2 şahidi ile birlikte Adalet Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

 

BİR TARAFTAN TEHDİT, BİR TARAFTAN TEŞVİK…

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan mağdur olduğunu iddia eden Huzur Mahallesi sakinlerinden Mehmet Nasır Karabulut, “Bugün, Huzur Mahallesi’nde olan kaçak yapılar ile alakalı Belediye’nin yaptığı bizce rüşvet ve insanları bu yola sevk etme konuları ile ilgili bir araya geldik. Bunun ile alakalı yıkım kararları geldi. Olan toplantılarda bunları dile getirdiğimizde tehdit ediliyoruz, yıkacağız diyorlar. Ama bir taraftan da teşvik ediliyoruz. Teşvik edildiğimize dair aldıkları kişiler vardır, paralar vardır. Bununla alakalı bugün İnegöl Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulunduk. Belediyenin kendi kanalları ile insanları yolsuzluk ve kanunsuz işlere teşvik etmesi ile ardından bunlar üzerinde baskı kurarak milletten bize göre haraç alınması gibi bir durum söz konusu. Bunun için de suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

‘GİDİN KAÇAK YAPINIZI YAPIN, SEÇİMDEN DOLAYI SIKINTI OLMAZ’

Rüşvet iddiaları ile ilgili konuşan Mehmet Nasır Karabulut, “Para verdik. Belediye’den ‘Siz gidin kaçak yapıları yapın, sizden kimse para almaz. Seçimden dolayı da bir sıkıntı olmaz’ dediler. Zaten yapılış esnasında da bir sıkıntı olmadı. Ondan sonra para cezaları da geldi, istedikleri paraları da aldılar” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCIMIZ BİZİ DİKKATE ALMADI”

Kaçak yapılar ile ilgili kendilerinden 5 bin TL talep edildiğini ancak bu meblağın 3 bin TL’sini verebildiklerini belirten Karabulut, “Ardından bir daire için 8 bin TL civarında ceza geldi. Yıkım kararı için bir toplantı düzenlendi. Biz bu toplantıda olanları dile getirdik. Belediye Başkan Yardımcımıza bu şekilde bu dolapların döndüğünü, yani altta kendi adamlarını gönderdiklerini, ‘Bunları yapın, seçim üzeridir, bir şey olmaz’ şeklinde nemalandıklarını toplantıda milletin içerisinde dile getirdik ancak Belediye Başkan Yardımcımız bizi dikkate almadı. Böyle bir şey yok diyerek geri gönderdi. Tek çare olan adaleti bulduk ve adalete sığındık şuanda” diye konuştu.

 

ADALETE SIĞINDIK

Verdikleri parayı geri istediklerini fakat verilen şahsın paraları dağıttığını ve geri veremeyeceğini söylediğini belirten Karabulut, “Şahsın ismi burada vardır, geçerlidir. Turgay Yel, böyle bir şey olamaz dedi ama gidin bir suç duyurusunda bulunun demedi. Ardından AK Parti İlçe Başkanına gittik, durumu izah ettik. Yaşananları anlattık. O da bize böyle bir yol izlememizi önerdi. Biz de böyle bir yol seçtik ve bu vesile ile bugün buradayız” dedi.

 

VATANDAŞLAR ŞİKÂYET ETMEYE KORKUYOR

Kendilerinin dışında bu şekilde mağdur olan birçok insanın olduğunu belirten Karabulut, “Miktarlar farklı oluyor, kimisi 1 diyor kimisi 2 diyor kimisi 3 diyor böyle miktarlarda para aldıklarını biliyoruz, ancak vatandaş korkuyor, çekiniyor. Yıkılma olacak diye başvuramıyorlar. Resmi olarak şuana kadar bizden başka başvuran olmadı. Biz de 3 kişi olarak bunu yaşadık ve yaşadıklarımızı bugün Cumhuriyet Başsavcısı ile dilekçe halinde paylaştık” dedi.



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00