İNEGÖL BELEDİYESİNİN EĞİTİME DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

İNEGÖL BELEDİYESİNİN EĞİTİME DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

İnegöl eğitimine hizmette sınır tanımayan İnegöl Belediyesi, Akşemsettin İlköğretim Okulun da kurulan bilgisayar sınıfına 12 bilgisayar hediye etti.

Geçtiğimiz günlerde Yeni binasında hizmet vermeye başlayan İstaş-Kentaş İlköğretim okulunda açılan bilgisayar sınıfının bir başkası Akşemsettin İlköğretim Okulunda hizmete girdi. Yeni hizmete giren bilgisayar sınıfını gezen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi Eğitim-Öğretim konusunda da okullara gerekli desteği verdiklerini aktardı. Başkan Yardımcısı Şahin, Belediye olarak, okullardan gelen talepleri imkânlar dâhilinde karşıladıklarını ifade ederek, “Yeni binasında hizmet vermeye başlayan İstaş-Kentaş İlköğretim Okulu’na daha önce 8 bilgisayar armağan ederek okulun bilgisayar sınıfının kurulmasında destek verdik. Şimdi de Akşemsettin İlköğretim Okulumuzun bilgisayar ihtiyacını gideriyoruz. Akşemsettin İlköğretim okulumuza 2 tanesi yeni olmak üzere toplam 12 adet bilgisayar ve bir de yazıcı verdik. Ayrıca sınıftaki bilgisayarların bakım ve sistem kurulumlarını gerçekleştirdik. Bilgisayar sınıfının network sistemi yoktu. Network sistemini İnegöl Belediyesi olarak biz kurduk. 12 bilgisayarın yanı sıra kanallama, kablolama, kabinet gibi işlemleri gerçekleştirerek Network ekipmanları yine belediye olarak bizim tarafımızdan sağlandı” dedi. Okulun kütüphanesinin ciddi kitap eksiği olduğunu da aktaran Şahin,  “Belediye olarak okulumuza 100 Temel Eser hediye de ediyoruz. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, bu konuda çok duyarlı davranıyor. Bu konuda da Akşemsettin İlköğretim Okulumuza destek verilmesi direktifi verdi. Biz de okulumuza bu doğrultuda geldik. Öğrencilerimizin daha iyi ve daha çağdaş eğitim almaları en büyük hedefimizdir” açıklamalarında bulundu.

Okulun 2009 Eğitim öğretim yılında hizmete girdiğini aktaran Okul Müdürü Fikret Kılıç, “okulumuz yeni hizmete girdiğinde birçok eksiğimiz vardı. Biz bu eksiklerimiz karşılamak için çeşitli hayırseverler ve özellikle İnegöl Belediyesinden yardımlar aldık. İnegöl Belediyesinin vermiş olduğu 12 bilgisayar ile birlikte okulumuzda olmayan bilgisayar sınıfının da açmış olduk. Bilgisayar sınıfının açıklamasıyla birlikte 8. sınıfta okuyan öğrencilerimiz için bilgisayar dersi ilave ederek, derslere başladık. Ayrıca İnegöl Belediyesi Okul kütüphanemizde ciddi eksiğimiz vardı. İnegöl Belediyesi yaptığı bilgisayar yardımıyla birlikte kütüphanemize 100 Temel Eser kitap hediye etti” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Okul Müdürü Fikret Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahine çiçek takdim etti. Ardından Başkan Yardımcısı Şahin, okula hediye edilen 100 eser kitap setinin Okul Müdürüne teslim etti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24