İNEGÖL DESTAN YAZIYOR

İNEGÖL DESTAN YAZIYOR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Milano Fuarı organizasyonunun 2'ncisini gerçekleştireceklerini ve yaklaşık 160 kişinin katılımı ile Yenişehir'den Milano'ya uçak kaldıracaklarını belirtti.

İTSO Başkanı Metin Anıl, dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Milano Fuarı organizasyonu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Anıl ayrıca, basın mensuplarının sorusu üzerine kaldırım işgalleri konusundaki düşüncelerini de ifade etti.

İNEGÖL MOBİLYASI İTALYA’YA UÇUYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz bir organizasyonun tekrarı adına toplanmış bulunuyoruz. İnegöl Mobilyası İtalya’ya uçuyor. Geçtiğimiz yıl ilki oldu. Bu yıl ikincisini yaparak; İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın fuara gitmesini kolaylaştırma adına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında yapılan bir organizasyon. KOSGEB’in desteğiyle yapılan bir organizasyon. Bu organizasyona İnegöl KOSGEB, Mobilyacılar Odası, İMOS, İGİAD, İNSİAD, TÜMSİAD, İMİDER destek veriyor. Yaklaşık 160 kişinin Milano’ya gideceği bir uçak Yenişehir Havaalanı’ndan kaldırılacak. Bu organizasyonu 16 Nisan’da Milano’da yapılan SALONİ Fuarı için başlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl mobilyacı arkadaşlarımızın İtalya’ya ulaşmasında sağlanan bu kolaylığın bundan sonraki yıllarda artarak devam edeceği ümidindeyiz. Çünkü İnegöl, mobilyada başkent olma adına emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu manada bizi cesaretlendiren ve bu söyleme yönlendiren en önemli unsur İstanbul’da yaptığımız İSMOB fuarındaki İnegöl damgasıdır. Yaklaşık 60 bin metrekarelik alan içerisinde 30 bin metrekarelik alanda İnegöllü arkadaşlarımızın olması bizi İnegöl mobilyasının başkent olma yolunda emin adımlara ilerlediğini göstergesi” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK

İyi yolda olduklarını ve iyi gittiklerini belirten Anıl, “Bunun altında yatan bir gerçek var. Bunun altında yatan; İnegöl’ün birlik ve beraberliği. İnegöl’ün menfaatinin olduğu yerde İnegöl hemen kümeleniyor ve birlik ve beraberliğini hemen ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

İNEGÖL DESTAN YAZIYOR

Türkiye’de son yıllarda ekonomik manada 2 söylemin çok fazla ön plana çıktığını aktaran Anıl, “İnovasyon ve kümelenme. İnovasyon ve kümelenme konusunda İnegöl destan yazıyor. Biz bir araya gelerek, ortak aklı ortaya koyarak, kümelenerek neler yaptık. 2. OSB’yi kümelenerek yaptık. MODEF’i, Mobilya AVM’yi kümelenerek yaptık. Ortada bir şey yokken ortak akıl ile fikirler ortaya konuyor. Finansman sağlanıyor. Bu kümelenme bir güç, sinerji yaratıyor. İnegöl bir başarıya imza atıyor. İtalya’ya uçak kaldırma da kümelenme modelidir. 160 kişi 16 Nisan’da Yenişehir’den İtalya’ya gitme fırsatı bulacak. Bu fuarda geçtiğimiz fuarda yaşanılan sıkıntıların yaşanmaması adına otelimiz fuarın hemen yanı başında. Bu kolaylık da sağlandı. Mobilyacı arkadaşlarımız Slayt Turizm ile birlikte kayıtlarını yaptıracaklar. Katılımcı arkadaşlara, destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İNEGÖL MOBİLYASINI BÜYÜTMEK ADINA ÇALIŞACAĞIZ

İstanbul fuarında MOSDER ve MOSFED’in farklı fuar düşüncelerinin sorulması üzerine konuşan Anıl, “İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın çalışması önümüzdeki yıl yapılan fuarın İnegöl ağırlıklı, İnegöl mobilyacısı ağırlıklı İnegöl’ün damgasının olacağını sevinerek gördüm. Bu çalışmayı bir takdirle karşılıyoruz. Önemli olan bu işin liderliğine soyunan İnegöl’ün avantajlı çıkarak yoluna devam etmesidir. Avantaj adına yapılması gerekli bir takım nüansları zaman içerisinde arkadaşlarımızla konuşup, tartışıp yolumuza devam etmeli ve İnegöl’ün mobilyasını büyütme adına çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. İnegöl adına hayırlı olacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki fuara kadar alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken çalışmalar lazım. Bunlar zaman içerisinde oturulup konuşulur” ifadelerini kullandı.

 

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00