İNEGÖL EĞİTİMDE HAK ETTİĞİNİ ALACAK

İNEGÖL EĞİTİMDE HAK ETTİĞİNİ ALACAK

Köy halkı tarafından inşaat çalışmaları başlatılan ve Kaymakamlık ile İl Özel İdaresi marifetiyle tamamlanan Boğazköy ve Edebey İlköğretim Okullarını ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “İnegöl’de eğitim açısından çocukları

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün İlçe Kaymakamı Aziz İnci, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclis üyeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte köylüler tarafından kaba inşaatı tamamlanarak, diğer iç teşrifatı İl Özel İdaresi tarafından yapılan Boğazköy ve Edebey İlköğretim Okullarını ziyaret ederek, Okul yönetimi ve öğrenciler ile bir araya geldi. Hüseyin Şahin yapmış olduğu ziyaretlerde ayrıca Yenice`de Hasan Çağlayan tarafından yaptırılan 24 derslikli okul inşaatını gezerek, incelemelerde bulundu.

 

Cin Ali Protokolü Mest Etti

Ziyaretler sırasında minik öğrenciler ile yakından ilgilenen Hüseyin Şahin, öğrenciler ile kısa sohbet ederek, öğrencilerin ileride ne olmak istediğini sordu. Ziyaretler sırasında Boğazköy İlköğretim Okulu 1. sınıfta eğitim gören Ali Çolak, söylediği sözler ile protokolün ilgisini çekerken, minik öğrencinin İstiklal Marşını okuması şaşkınlık yarattı.

 

Depreme Dayanıklı Okullar Yapılıyor

Yapılan Okul ziyaretlerinden sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bugünde yağmurlu bir günde köylü vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın kendi katkıları ile başlayıp, Kaymakamlık ve İl Özel İdaresi marifetiyle tamamlanan Boğazköy ve Edebey İlköğretim Okullarını ziyaret ettik. Devlet millet işbirliği ile yapılan bu okullarımızda eğitime başlandığını gördük. Çok güzel çalışmalarla sağlıklı bir şekilde depreme dayanıklı okullar meydana getirmişler. Hayırsever iş adamımız, İnegöl’ün sevilen iş adamlarından Hasan Çağlayan’ın yaptırmış olduğu inşaatı devam eden ama önümüzdeki yıl eğitim öğretim döneminde bitmesi planlanan 24 derslikli dev bir okulun inşaatı içerisindeyiz. Hasan Çağlayan buradaki okulun bütün müştemilatını bitirmiş şekilde okulu teslim edecek. Hatta çatı katına da sonradan ilavelerle bir konferans salonu yapılacak.” ifadelerini kullandı.

 

Elimizden Gelen Gayreti Gösteriyoruz

İl Özel İdare vasıtasıyla Yeni Mahalleye yeni bir İlköğretim Okulu yapma planları olduğunu dile getiren Hüseyin Şahin, “İnegöl’de eğitim açısından çocuklarımızın daha rahat, daha huzurlu, daha sağlıklı okullarda eğitim görmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyen Valimize ve İl Genel Meclis Üyelerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. İnegöl eğitimde hak ettiği şeyleri almaya devam edecek. Buradan yetişecek çocuklarımız hem İnegöl’ümüzde hem Bursa’mızda hem Türkiye’mizde hizmet edecek ve daha başarılı bir nesil olması için bizde gayret gösteriyoruz.” dedi.   

 

Okulların Kısa Sürede Resmi Açılışı Yapılacak

Mart ve Nisan aylarında hizmete açılması planlanan Edebey ve Bağazköy İlköğretim Okullarını gezdiklerini belirten İlçe Kaymakamı Aziz İnci, “Bu yağmurlu kış gününde Mart ve Nisan aylarında hizmete resmen açacağımız yeni okul binalarını geziyoruz. İlk ziyaretimize Boğazköy’den başladık. Muhtarlık tarafından kaba inşaatı başlatılan 4+4 ve idare binası olarak inşa edilen yapıyı gördük. Bina köylüler tarafından yapıldı ancak çevre düzenlemesi ve çevre donanımları tamamen İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Hem hayırseverlerimiz hem de köylülerimiz eğitime büyük katkı sağlıyorlar. Ziyaretlerimize Edebey köyündeki okulu ziyaret ederek devam ettik. Orada da 10 derslik bir okul yapılıyor.  Okulda ders verilmeye başlandı ve okulun resmi açılışı gelecek günlerde yapacağız. Yenice’de hayırseverimiz tarafından yapılan okulumuzu ziyaret ettik. Bizim standartlarımızın üstünde bir inşaat yapılıyor. Mevsim ne olursa olsun çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu binaları en kısa sürede hizmete açacağız. Sadece Yenice’de yapılan okul Eylül ayında açılacak.” dedi.  

 

Yenice Hizmetlere Devam Ediyor

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ise “Yenice`de Hasan Çağlayan tarafından yaptırılan 24 derslikli okul inşaatındayız. Okulumuz hizmete yeni eğitim öğretim döneminde yani Eylül ayında açılacak. Onu göre planlaması yapıldı. Okulun çevre düzenlemesi de Yenice Belediyesi tarafından yaptırılmakta. Yenice ilçe olmaya aday bir belde olarak hizmetlere devam ediyor. Ankara`da ki işlerimizde bizleri yalnız bırakmadığı için Milletvekilimiz Hüseyin Şahin`e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07