İNEGÖL EĞİTİMİNDE SIKINTI YOK

İNEGÖL EĞİTİMİNDE SIKINTI YOK

52. İlköğretim Haftası nedeniyle TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda kutlama programı düzenlendi. Programda yaptığı konuşmada 12 yıllık eğitim ile okula erken başlamanın önemine dikkat çeken İlçe Kaymakamı Aziz İnci, eğitim yılının zorunlu 16 yıl

2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte 52. İlköğretim Haftası İnegöl’de dün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilki saat 10.00’da Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Törenin açılışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtı önündeki tören sona ererken, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda kutlama programı düzenlendi.

 

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Aziz İnci, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

 

ŞAHİN’DEN KONFERANS SALONU SÖZÜ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda okulun 8. sınıf öğrencileri, 1. sınıfa yeni başlayan miniklere çiçek takdim etti. Öğrenciler adına bir konuşma yapan 8.sınıf öğrencisi Ayşegül Titiz, okullarının eksiklerinden bahsederek, çok amaçlı salonun yenilenmesini istedi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise öğrencinin bu talebini geri çevirmeyerek, eksikliklerinin giderileceği sözünü verdi.

 

İLKÖĞRETİM TEMEL EĞİTİMİN İLK BASAMAĞI

İlköğretimin temel eğitimin ilk basamağı olduğunu kaydeden TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Metin Doğan, “Okulumuz 2010 yılında TOKİ tarafından yapıldı. Okulumuz yeni olmasına rağmen kurumsal kimliğe kavuştu. 110’u köylerden, 345’i Akhisar’dan, 382’si de TOKİ konutlarından olmak üzere 840 öğrenci okulumuzda eğitim öğretim görüyor.” dedi.

 

60-66 AY GRUBUNDA 321 ÖĞRENCİ KAYDOLDU

İlköğretim haftasının 52. yılını kutladıklarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “4+4+4 eğitim sistemi hayırlı olsun. İnegöl’ümüzde yeni eğitim sistemi ile alakalı çalışmalar yaptık. 4+4+4’te problem olmayacağını her daim söyledik. 66-72 ay grubunda 121 öğrencimiz için veliler çocuklarının 1. sınıfa hazır olmadığına dair rapor aldı. Onlar okul öncesine kayıt yaptırdılar. 60-66 ay grubunda ise zorunlu olmamasına rağmen 321 öğrencimiz okullarına kayıt yaptırdı.” şeklinde konuştu.  

 

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI, SINIF MEVCUTLARI DÜŞTÜ

Yeni eğitim sistemi ile birlikte öğrenci sayısında artış olduğuna dikkat çeken Baştürk, “geçtiğimiz yıl sınıf mevcutları 30 ile 34 iken, bu yıl öğrenci sayısının artmasına karşın sınıf mevcutları 22 ile 30’a düştü. İmam Hatip Lisesinde ve Yunus Emre lisesinde ikili öğretim yapmayacağız. Bu yıl açtığımız İmam Hatip Ortaokuluna şuan 350 öğrenci kayıt oldu ancak kayıtlarımız halen devam ediyor.” dedi.

 

 

VELİLERE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Türkiye’deki öğrenci sayısının Avrupa’daki birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu belirterek, “Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Öğretmen ve velilerimize bu dönemde çok büyük sorumluluklar düşüyor. Evlatlarımızı geleceğe hazırla noktasında öğretmenlerimiz daha da gayret sarf edecekler. Daha fazla motive olacaklar. Velilerimiz ise çocuklarını sürekli takip edecek. Sadece öğretmenden, okuldan, emniyetten, belediyeden bir şeyler beklemeyecek.” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’ÜN EĞİTİMİ TÜRKİYE’NİN İMRENECEĞİ NOKTAYA GELECEK

Milletvekili Hüseyin Şahin ise 97-98 eğitim öğretim yılında başlayan 8 yıllık kesintisiz eğitimin bu dönemde 4+4+4 eğitim modeliyle 12 yıla çıkardıklarını aktararak, “İnegöl’de eğitim ve öğretimi Türkiye’nin imreneceği noktaya getireceğiz. 4+4+4 ile çocuklarımızı tek düzelikten kurtarıyoruz. Çocukların alan seçerek geleceğe daha hazır hale gelecekler.” dedi.

 

12 YILLIK EĞİTİM İLE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

12 yıllık eğitim ile okula erken başlamanın önemine dikkat çeken İlçe Kaymakamı Aziz İnci, “Öğrenci sayımız artmasına rağmen sıkıntı yaşamıyoruz. 12 yıllık eğitim ile müthiş bir dönüşüm yaşıyoruz. Eğitim yaşı öne çekiliyor. Hem eğitim süresini yükseltmek hem de yaşı küçültmek çok önemli. Biz hala 60 aylık çocuk okula gider mi tartışması yapıyoruz. Çocuklarımız sosyalleşecek, arkadaş edinecek. Kuralları, kaideleri, sevgi ve saygıyı öğrenecek.” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLER KUKLA İLE GÜLDÜ

Kaymakam İnci, eğitim yılının 12 değil 16 yıl olması durumunda dahi İnegöl’de sıkıntı olmayacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Protokol konuşmalarının uzun sürmesinden dolayı sıkılan öğrenciler kukla gösterisi ile eğlendi.

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00