İnegöl Güller İle Süsleniyor

İnegöl Güller İle Süsleniyor

İnegöl Belediyesi, İngaz kavşağında çiçeklendirme çalışması yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında 13 bin 500 adet peyzaj gülü dikildi.

Farklı peyzaj uygulamaları ile İnegöl’ü güzelleştiren İnegöl Belediyesi, dün İngaz kavşağında çiçeklendirme çalışması yaptı. Yapılan çalışma kapsamında kavşak içerisinde gül dikimi yapıldı. Yapılan çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel yerinde inceledi.

 

Yapılan incelemenin ardından bir konuşma Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak her sene şehrin değişik noktalarında çiçeklendirme çalışması yaptıklarını söyledi. 

 

Değişik türdeki çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra; gül dikimleri gerçekleştirerek farklı peyzaj uygulamalarıyla şehri donatmak istediklerinden bahseden Yel, “İlçemizin merkezi ve yoğun kullanılan alanlarında 2012 yılı başı itibarı ile dikimlerine başladığımız peyzaj gülleri toprakla buluşturulmuştur. Bugün burada, İngaz önünde yürüttüğümüz çalışmayı Kültürpark içerisinde yapacağımız çalışma ile tamamlayacak ve peyzaj gül dikimlerini bitirmiş olacağız.

Bu çalışmamızda bodur peyzaj güllerinin yanı sıra 1 metre boyunda olan baston gülleriyle de değişik yerlerde uygulamaya gidilmiştir.” dedi.

 

Değişik renklerdeki 13 bin 500 adet peyzaj gülünün kış ayı hariç rengârenk çiçek açacağını dile getiren Yel, “Bu çalışmanın belediyemize maliyeti yaklaşık 65 bin TL’dir. Halkımızdan ricamız bu güllerin ekili olduğu yerlere dikkat etmeleri ve bu alanları yaya geçiş yolu haline getirmemeleridir. Bunların korumaları vatandaşlarımızın elindedir.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22