www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL HALİNDE SALÇA HAREKETLİLİĞİ

İNEGÖL HALİNDE SALÇA HAREKETLİLİĞİ

İnegöllüler kış aynın vazgeçilmezlerinden domates ve biber salçası için İnegöl Halinin yolunu tuttular.

İnegöl’de yaşayan vatandaşların kış hazırlıkları devam ediyor. Yaz ayının girmesi ile başlayan erişte ve akabinde yufka turşu, tarhana ile birlikte domates ve biber salçası ilçe halkının vazgeçilmezlerinden. Doğal tüketime önem veren ilçe halkı bu ürünleri kendi imkanları ile yapıyorlar. Köy ve şehir merkezlerindeki evlerin bahçe boş arsalarında devam eden hazırlıkların sonuna gelinirken özellikle salça yapacak vatandaşlar İnegöl Halinin yolunu tutuyor.

Ucuz ve kaliteli ürün almak isteyen vatandaşların adresi Kahyaoğlu Komisyonda salçalık domates ve biber satışları sürerken fiyatlarda az da olsa düşüş yaşandı.

Firma satış müdürü Emirhan Yentek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda salça döneminde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlarımız kaliteli ve ucuz ürün için İnegöl Haline geliyor ve firmamızı tercih ederek ürünlerini alıyorlar. Bu yıl 9 liradan başlayan domates fiyatları 7 buçuk liraya kadar geriledi. Yine biber fiyatları da 20 ila 22 lira seviyesinde. Vatandaşlarımıza kilo bazında satış yaparak hem ucuz hem de kaliteli ürün satıyoruz. Firmamızı tercih eden tüm ilçe halkına teşekkür ederiz. “dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19