İNEGÖL HEM REKABETÇİ HEM MÜŞFİK

İNEGÖL HEM REKABETÇİ HEM MÜŞFİK

Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi çatısı altında kurulan Gıda ve Giyim Bankasının açılışı, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Yılmaz “İnegöl’ün geçmişimize, göreneklerimize ne kadar bağlı

İnegöl Belediyesinin bir yardım kuruluşu olarak, ‘Veren El Alan Elden Üstündür’ sloganı ile yardıma muhtaçlara gerekli, yakacak, gıda, giysi gibi yardımlarında bulunan, ayrıca Toplu Sünnet, Toplu Nikâh gibi sosyal etkinliklere de imza atan Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi çatısı altında kurulan Gıda ve Giyim Bankasının açılışı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Kent Konseyi Sosyal Yardım Çalışma Grubu ve Umuteli gönüllüleri ile start alan proje; İnegöllü hayırseverlerin katılım ve destekleri ile, yoksula uzanan el olmak için yola çıktı. Umuteli, daha önce yaptıklarımız ışığında sürekli yoksula uzanan el olmaya devam ediyor. Belediyemizin tüm sosyal yardım hizmetleri artık daha düzenli ve daha sistematik şekilde, Umuteli Sosyal Yardım Merkezi çatısı altında yürütülüyor. Merkezimizin kurulması ile birlikte İnegöl’deki yardım hizmetleri farklı bir pozisyon kazandı ve “İnegöl’ün Sosyal Yardım Haritası” çıkmaya başladı. Artık hangi sokakta, hangi caddede kimler gerçekten ihtiyaç sahibidir, bunu çok iyi biliyoruz. Hatta köylere kadar bu bilgiye sahibiz” dedi.

2010 yılı içerisinde; 2 bin 20 ailemiz Umuteli yardımı ile kışı sıcak geçirecek

Başkan Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “2010 yılı içerisinde; 2 bin 20 ailemiz Umuteli yardımı ile kışı sıcak geçirecek. Ramazan ayı dâhil bin 565 ailemizin evine erzak ve gıda yardımı Umuteli logosu ile girdi. 600 ailemizin giyim ve kıyafet ihtiyaçları ile 100 civarı ailemizin ev eşyalarını yine Umuteli verdi. 205 çocuğun toplu sünneti ile çeşitli sebeplerden dolayı nikâhını kıyamamış 43 ailemizin toplu nikâhını da tüm masrafları Umuteline ait olmak üzere bu şefkatli eller gerçekleştirdi. Şimdi de ihtiyaç sahiplerini rencide etmeyecek, onlara market ayarında bir alışveriş imkanı sunacak “Gıda ve Giyim Bankası” projemizi hayata geçiriyoruz. Bankamızın temelinde; sürekli yardıma muhtaç ailelerimizi ezilmişlik ve utanma duygusundan arındırarak, evinin temel gıda, temizlik ve giyim-kıyafet ihtiyaçlarını herkes gibi karşılamasını sağlamaktır. Gıda ve Giyim Bankası; kurulmuş bir sistemin işlediği merkezdir. Burada sürekli ihtiyaç sahiplerine verilecek olan Manyetik Akıllı Kart ile alış veriş yapılacaktır. Kentimizde; yıl içerisinde değişik kalemlerde yardım alan yüzlerce aile var. Ancak bunlardan tespit ettiğimiz 307 ailemiz sürekli ihtiyaç sahibidir. Gıda ve Giyim Bankamız 2000 m2’lik bir alan üzerine konuşlandırılmış ve bankamızdaki her ürünün fiyatlandırılması yapılmış ve bar kotlandırılmıştır. Fiyatlandırma işlemi market ve konfeksiyonlara verilen alış bedelidir” açıklamalarında bulundu.

İnegöl’de Her Güzellik Var

Bursa Valisi Şahadettin Harput ise, “Bursa ayrı bir güzellik, İnegöl başka bir güzellik, İnegöl bir ilin sahip olduğu bütün güzellikler var. Kaplıcasıyla, sanayisiyle, tekstil, mobilya ve tarım zenginlikleriyle Osmanlı tarihinin kuruluşuna ev sahipliği yapan tarihi özellikleri ve güzellikleriyle çok yönlü büyük kent olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle insanı çalışkan, dürüst, vatansever kişiliği alın teriyle bu topraklarda ustalanma azmi, ümidi ve arzusu İnegöl’ü daha yukarılara taşıyor. Elbette İnegöl bu zenginliklerin dışında göç de alıyor. Sosyal yapı itibariyle, fakir, fukara olan bu kesimlerde var. İşte insanlara da devletin sosyal elini uzatmak, Belediye’nin şeffaf elini uzatmak önemli bir hizmettir. Bu hizmeti çalışkan belediye başkanı, arkasına değerli milletvekilinin de desteğini alarak, bu güzel hizmeti gerçekleştirdi. Bu hizmet böylece bir taraftan devletin desteği yanında ama özellikle İnegöl’ün çok hayırsever olduğuna inandığı samiyetli insanların verdiklerini sağ elin verdiklerini sol elin görmeyecek, bilmeyecek kadar gizli verdikleri yardım ve destekleri ile yürüyecektir” şeklinde konuştu.

 

İnegöl Hem Rekabetçi Hem Müşfik

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise, “Geçmişimize, göreneklerimize ne kadar bağlı bir yer olduğunu gördüm. Sadece ekonomik kalkınma, refah değil, bunu toplumla paylaşmayı sağlayarak gelişen bir yer. Bu bakımdan İnegöl`ü tebrik ediyorum, hem rekabetçi hem müşfik” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türkiye`nin de genel olarak böyle olması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi, “Bizim genel anlayışımız da böyle. Hükümet olarak da parti olarak da bu anlayış içerisinde oluyoruz. Bir taraftan `Yenilikçi olacağız` diyoruz. Dünyanın çağdaş değerlerine, kurallarına uyacağız hukuk devletinde, ekonomide, teknolojide, Ama bir taraftan da kendi geçmişimizi, kendi değerlerimizi de hiçbir şekilde ihmal etmeyeceğiz. Bunlarla birlikte yürüyeceğiz. Aileye önem vereceğiz, öksüze, yetime, zorda kalmışa, özürlüye, engelliye sahip çıkacağız. Bunlar bizim ecdadımızdan, medeniyetimizden gelen değerlerimiz. Bunları hiçbir şekilde unutmuyoruz, unutmayacağız. Hükümet olarak da zaten politikalarımıza baktığınızda bunu çok net görürsünüz. AK Parti hükümetleri döneminde bütçede faiz ödemelerinin payı düştü. Yüzde 50`lerden yüzde 20`lerin altına kadar indi ama sosyal harcamalarımızın payı giderek artıyor. Eğitime, sağlığa, altyapıya verdiğimiz paralar artıyor” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından Gıda ve Giyim Bankasının açılışı Bakan Cevdet Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek yapıldı. Düzenlenen açılış töreni Bakan Cevdet Yılmaz’ın Gıda ve Giyim bankasını dolaşarak bilgi almasıyla sona erdi.  

Açılış törenine, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Valisi Şahadettin Harput, Kaymakam Durmuş Gencer, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Umuteli Derneği Başkanı Rasim Solmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07