İNEGÖL İHL ÖĞRENCİLERİNDEN DERECE FURYASI

İNEGÖL İHL ÖĞRENCİLERİNDEN DERECE FURYASI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası ikinci Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmasına katılan İnegöl İmam Hatip Lisesi öğrencileri, aldıkları derecelerle yarışmaya damgası vurdu. İHL’li öğrenciler, il elemelerinden

İnegöl İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası ikinci Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmasının il elemelerine damgasını vurdu. Cumartesi günü Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen yarışmada, İHL’li öğrenciler 3 birincilik, 1 ikincilik 1 de üçüncülük elde etti. Bu yarışmanın yanı sıra İHL öğrencileri kros yarışlarında da derece kaydetti.

İHL Öğrencilerinden Derece Furyası

 Alınan derecelerle ilgili dün okulda bir basın toplantısı düzenleyen Okul Müdürü Sayim Yıldız, dallarında birinci olan okulların 30 Nisan 2011 günü Bursa Fethiye Kültür Merkezinde yapılacak olan Bölge yarışmasına katılacaklarını söyledi. Yıldız Derece alan öğrencilerin ise, ‘Arapça Bilgi Yarışması birincisi İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenciler: Kübra Çayır, Sümeyye İslamoğlu, Aylin Ferah, Beyzanur Tuna, Rümeysa Günay, Esra Gümüştekin. Arapça Şiir Yarışması birincisi İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencisi Büşra Arslan. Arapça Hitabet Yarışması birincisi İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi örencisi Büşra Arslan. Arapça Musiki Yarışması İkincisi İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenciler Ayşenur Sevim, Rümeysa Arı, Burcu Keskin, Elif Kaya, Sevcan Başol, Şule Şahin, Saliha Bayram, Hilal Döngel. Arapça Tiyatro Üçüncüsü İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler Elif Sultan Şahan, Sultan Şahin ve Rümeysa Bayram olduğunu kaydetti.

Kros Yarışlarında Da İHL Rüzgârı Esti

Yıldız, okullarının Puanlı Atletizm İl Birinciliği yarışlarında da madalyalar kazandığını kaydederek, “3 bin metrede Fatih Tekbaş birinci, Abdullah Sabay üçüncü, bin 500 metrede Gökhan Yılmaz ikinci, Ö. Faruk Canpolat üçüncü ve 200 metrede Ökkeş Köfte dördüncü oldu. Kros takımımız ayrıca üçüncülük elde etti” diye konuştu.

İmam Hatip Mezunları Şimdi Türkiye’ye Ve İnegöl’e Hizmet Ediyor

İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Baştürk ise; İmam Hatip Lisesinin geçmişte üniversiteye birçok isimleri gönderen başarılı bir okul olduğunu ifade ederek, “O mezunlarımız şimdi İnegöl’de ve Türkiye’nin dört bir yanında farklı mesleklerde ülkeye hizmet ediyorlar. Okulumuz son birkaç yıl içerisinde de ÖSS sınavlarında başarılarını arttırıyor. Öğrenci sayısında da artışlar görülüyor. İmam Hatip Lisesi tekrar daha iyi yerlere doğru ilerliyor. Son olarak Arapça yarışmasında elde edilen başarı bizi mutlu etmiştir. Bunun yanında kros yarışlarında da başarılar elde edilmiştir. Okul yönetimini ve öğrencilerimiz başarılarından dolayı kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları takdim edildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68