İNEGÖL KÖFTESİ VİTRİNE ÇIKTI

İNEGÖL KÖFTESİ VİTRİNE ÇIKTI

Aralarında İnegöl Köftesi’nin de bulunduğu 6 yöresel lezzetin dünyaya tanıtımı için Bursa Valiliği tarafından BEBKA desteği ile hazırlanan Bursa Gastronomi Festivali TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Bursa Valiliği tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hazırlanan Bursa Gastronomi Festivali, usta aşçıları ve şefleri bir araya getirdi. Bursa’ya özgü lezzetler; İnegöl Köftesi, kestane, şeftali, armut, zeytin, siyah incir gibi şehrin simge gıdalarını kullanarak yemek yapan genç aşçılar, birinci gelebilmek için kıyasıya mücadele etti.

 

Festival, şehrin yöresel ürünlere sahip çıkarak hem coğrafi işaret alımına teşvik etmek, hem de gastroturizm aracılığıyla kenti ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Menşei Bursa Projesi kapsamında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

 

İNEGÖL KÖFTESİNİN TANITIMINI YAPACAĞIZ

2 gün süren (Cumartesi-Pazar) organizasyon hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, festival için çok büyük emek verdiklerini söyledi. Bursa’nın lezzet kültürünü göz önüne sereceklerinin altını çizen Usta, şöyle konuştu: “2 gün serecek festivalde, usta aşçıları, Türkiye ve dünyanın önemli şeflerini bir araya getireceğiz. Yöresel yemekler yapılırken, bu anlamda yarışmalar düzenlenecek. Yarışmalarda özellikle Bursa için özdeşleşen, silah incir, kestane, şeftali, armut, zeytin ve İnegöl köftesinin tanıtımını yapacağız. Öğrenciler, köy derneklerimiz ve aşçılarla bu alanda yarışmalar yapılacak. Yine burada yöresel ürünlerin dünya mutfaklarında yeri ve önemi konulu bir uluslar arası panel de düzenleyeceğiz.”

 

ŞEHRİN SİMGE LEZZETLERİNİ ÖĞRENCİLER YAPTI

İki gün süren festivalin ilk gününde lise ve üniversite öğrencileri maharetlerini sergiledi. Bursa Aşçılar Derneği’nin organize ettiği yarışmada, şehrin simge gıdalarını kullanarak yemek yapan genç aşçılar, birinci gelebilmek için kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların da ilgiyle izlediği yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Genç yarışmacılar heyecanlı dakikalar geçirdi. Bursa’ya özgü kestane ve armut gibi ürünlerle yemekler yaptıklarını belirten gençler, birinci olmak için çok çalıştıklarını kaydettiler. Bursa’ya özgü armuttan yeni bir yemek ürettiklerini belirten genç aşçı, nane soslu köfteli armut yaptıklarını ifade etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07