İNEGÖL KÖFTESİ YÖRESEL YEMEKLER ARASINA GİRDİ

İNEGÖL KÖFTESİ YÖRESEL YEMEKLER ARASINA GİRDİ

Bursa`nın yöresel ürünleri ile tanıtımına katkı sağlayacak Menşei Bursa Projesi kapsamında ‘Bursa Gastronomi Festivali’ gerçekleştirilecek. Festivalde 6 yöresel yemek arasında İnegöl Köftesi de yerini aldı.

Bursa’da yöresel ürünlere sahip çıkarak hem coğrafi işaret alımına teşvik etmek, hem de gastroturizm aracılığıyla kenti ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek festival, 16-17 Kasım tarihlerinde TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

 

Bursa Valiliği’nin hazırladığı ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteklediği Menşei Bursa Projesi kapsamında gerçekleştirilecek festivali, usta aşçıları ve şefleri bir araya getirecek. Vali Münir Karaloğlu’nun da katılacağı festival Bursa’nın lezzet kültürünü de gözler önüne serecek.

 

BTSO, BESOB ve Bursa Aşçılar Derneği ortaklığıyla hazırlanan festivalde yöresel ürünlerden yemekler yapılırken, çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Menşei Bursa Projesi ile Bursa ile özdeşleşen Siyah İncir, Şeftali, Armut, Kestane, Zeytin ve İnegöl Köftesinin yer aldığı 6 yöresel ürünün tanıtımının da yapılacağı festival, 2 gün sürecek.

 

Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileri başta olmak üzere, Köy Kadın Dernekleri ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen aşçı ve şeflerini ağırlayacak Bursa Gastronomi Festivali’nde ödüllü ‘1. Uluslararası Menşei Bursa Gastronomi Yarışması’ da düzenlenecek.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07