İnegöl Kültürlerin Kardeşçe Yaşadığı Şehir

İnegöl Kültürlerin Kardeşçe Yaşadığı Şehir

İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği’nin yapmış olduğu ziyarette konuşan Kafkas Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, İnegöl’ün kültürlerin kardeşçe yaşadığı bir şehir olduğuna işaret ederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde ya

İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği Başkanı Osman Kardaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz ay yapılan kongre ile yeni göreve gelen Kafkas Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can`ı ziyaret ederek başarılar dilediler.

 

Yapılan kongre ile yeni göreve gelen Kafkas Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can`a ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği Başkanı Osman Kardaş, “Kafkas Kültür ve Folklor Derneği, İnegöl`ümüzü başarıyla temsil etmenin yanında uluslararası arenada başarılar elde ettiğini görüyoruz. Bu başarılarla gurur duyuyoruz. Bundan sonra ki çalışmalarında da başarılara imza atacaklarını biliyoruz.” dedi.

 

Kafkas Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can ise “Kafkaslardan göç etmiş, 135 yıldır İnegöl`de iç içe beraberce yaşadığımız iki Kafkas derneği bu akşam bir araya geldi. İnegöl hakikaten kültürlerin kardeşçe yaşadığı bir şehir, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktan biz çok mutluyuz. Bu tür derneklerin amacı kültürdür. Kültürü de süsleyen unsurların başı da folklor. Bütün çalışmalarımız folklor üzerine gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra diğer sosyal etkinliklere de önem vereceğiz.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği Başkanı Osman Kardaş, günün anısına Kafkas Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can`a çiçek takdim etti. Ziyaret sonunda dernek başkanları ve yöneticileri kısa bir folklor gösteri yaptılar.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07