İNEGÖL MOBİLYASI ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÜRETİLECEK

İNEGÖL MOBİLYASI ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÜRETİLECEK

İnegöl mobilyasının Avrupa standartlarında üretilmesi için mobilya test laboratuarı kurulacak. Laboratuarın İnegöl’e kurulması için dün konuyu İnegöl’lü Mobilya üreticileri ile istişare eden ve destek bulan İnegöl Ticaret Odası Başkanı Metin A

 İTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, merkezi Almanya’da bulunan TÜV Rheinland Grubunun Türkiye’de açmak istediği mobilya test labarutarıyla ilgili, İTSO’nun yapmış olduğu görüşmeler firma sahiplerine aktarılırken, laboratuarın İnegöl’de kurulması için fikir birliğine varıldı.

Mobilyamız Şahlanır

 İnegöl mobilyasının şahlanması için böyle bir tesise gerek duyulduğunu kaydeden İTSO Başkanı Metin Anıl, Mobilyanın başkenti olma yolunda bu test laboratuarının büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Yapılan görüşmeler neticesinde, bu şubenin sadece İnegöl değil, tüm Türkiye için İnegöl’e distribütörlük verilmesi konusunda fikirler ortaya atıldı. Başkan Anıl, konuyu TÜV yetkilileri ile görüşeceğini ifade ederken, İnegöl ve İnegöl Mobilyası için böylesine önemli bir toplantıya davet edilen 140 firmadan sadece 30 civarında firmanın katılması ise şaşırttı.

Toplantıya Katılım Az Oldu

Toplantıda bir konuşma yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, toplantıya yaklaşık 140 firmayı davet ettiklerini ifade etti. Davet ettikleri firmaların İnegöl’de ihracat yapan firmalar olduğunu kaydeden Anıl, “Mobilya laboratuarıyla alakalı görüşlerini almak istedik. Ama bakıyoruz ki, toplantımıza iştirak eden firma sayımız oldukça az. Burada bulunan arkadaşlarımızın fikirlerini alacağız. Daha sonra kurmayı düşündüğümüz Mobilya Laboratuarının çalışmalarını sürdüreceğiz. Hepinizin bildiği gibi uzun ince bir yol olarak tabir ettiğimiz İnegöl’ü mobilyada başkent yapma çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların içerisinde İTSO da var. Mobilyacılar Odası, İnegöl Belediyesi, diğer sivil toplum örgütleri de var. Sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımız da var. Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele, gönül gönüle bu yolda hızlı adımlarla yürüyoruz. Bir şey üretirken sadece üretmek yetmiyor. Bunu pazarlamak, iç ya da dış pazara pazarlamak ve pazarlarken de tüketicinin istediği normlarda pazarlamak mecburiyetindeyiz” dedi.

İnegöl’ü Mobilyanın Başkenti Yapmak İstiyoruz

İnegöl’ü mobilyada başkent yapma hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Anıl, bu işin sermaye altyapısının belli bir düzeye getirmesi gerektiğini daha önce de söylediklerini kaydederek, “Bu sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımızın altyapısı hazır, ucuz arsalarda sanayi yatırımlarını yapmaları lazım dedik. Bu sektördeki arkadaşlarımız dünya pazarlarını yakından tanımalı dedik. Mallarını Türkiye ve dünyaya daha iyi tanıtmaları açısından bir fuar alanı kurmamız lazım dedik. Bunlar hepimizin ortak çalışması ile hayata geçirildi. Şimdi de diyoruz ki, bu sektör bizim gözbebeğimiz. Biz İTSO olarak, İnegöl mobilyası ve mobilyacısını çok önemsiyoruz. Diyoruz ki, bu çalışmaların içerisinde üretim yapan arkadaşlarımız, neyi nasıl ürettiklerini kullandıkları, ham maddelerin ne olduğunu, hangi vasıflarda olduğunu, ürettikleri malı dünya pazarlarına daha kolay sunmaları adına İnegöl’de mobilya laboratuarı kurmalıyız diyoruz.  Mobilya laboratuarı İnegöl’de üretim yapan arkadaşlarımıza ne kazandıracak derseniz, birincisi kullandıkları hammaddelerin kalitesini bilerek kullanacaklar. İkincisi, ürettikleri ürünleri ne kadar kaliteli olduğunu gösterir sertifika sahibi olup; dünya pazarına sunacaklar. Özellikle de AB ülkelerinde mallarımızı daha kolay ve daha rahat satma adına bu çalışmayı yapmayı düşünüyoruz. Bu laboratuar bu sektörde ilk ve tek olacak. Bunu Türkiye’de herhangi bir yerleşim yerinde kuracaklar. Kayseri, Ankara, İzmir, İstanbul fark etmez. Biz de diyoruz ki; elimizi çabuk tutalım ve İnegöl’de kuralım. Hem İnegöl’de sektöre ayağında hizmet versin, hem de Türkiye’de bu sektörde faaliyet gösteren diğer üreticilere de burada hizmeti versin. Madem başkent olacağız, bu manada da başkent olalım düşüncesiyle bu çalışmayı başlattık. Hep beraber oluşturacağımız fikirle bunu yapacağız” diye konuştu.

İlçemiz Büyük Bir Tesis Kazanmış Olacak

Anıl’ın konuşmasının ardından İTSO AB ve Dış Ekonomi İletişimleri Sorumlusu Yüksel Okşak, TÜV hakkında bir sunum yaparak katılımcı firmalara bilgi verdi.. Okşak, Tüvrheiland ile görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, Türkiye’de üniversiteler haricinde bu tip testlerin yapılmadığını söyledi. Laboratuarın olmadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Okşak, “Bu testleri bizim vatandaşımız yurtdışında yaptırıyor. Bu bir eksiklik. Eğer bu tesisi İnegöl’e kazandırırsak, hem ülkemiz hem ilçemiz büyük bir tesis kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

Laboratuar İnegöl İçin Bir Fırsat

İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu Başkanı ve Ndesıgn firması sahibi Ahmet Güçle ise, İnegöl’ün bir mobilya şehri olduğunu dile getirerek, “Biz bunun yüzyıllarca devam etmesini istiyoruz. Bu laboratuar İnegöl için bir fırsat. Ayrıca, laboratuar kurulur da biz de bunun ortağı olursak İnegöl olarak, İnegöl mobilyasının garanti şartlarını belirleyen TÜV’ün Türkiye distribütörlüğünü de alalım. Bahsedilen miktarı da bir yıl içinde finanse ederiz” dedi.

 Güleç’in konuşmasının ardından İTSO Başkanı Anıl, TÜV’ün bu iş için çok istekli olduğunu ve özellikle İnegöl için hevesli olduğunu kaydetti. Anıl, 27 kalem testte anlaşıldığını belirterek, “İnegöl Mobilyasına bununla bir madalya daha takacağız.”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07