İnegöl Mobilyasına Övgü

İnegöl Mobilyasına Övgü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MODEF EXPO'yu gezerek İnegöl Mobilyası hakkında bilgi edindi. Müezzinoğlu, Türkiye'de mobilya denince akla İnegöl geldiğini ifade etti.

Ziyaret esnasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`na; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti ilçe Başkanı Bülent Temelli eşlik etti.

 

ÖLÜMDEN ÖMÜR ÇIKARMAK

MODEF`te çeşitli firmaları ziyaret edip, incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, Organ Bağışı Haftası nedeni ile yöneltilen soru üzerine, “Bu anlamda Bursa`da bulunan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten organ bağışı yaşam mücadelesi veren insanlarımız için, vatandaşlarımız için asla duyarsız kalmamamız gereken bir kitle var. 58 bin böbrek hastamız, böbrek bağışı bekliyor. Karaciğer, kalp, akciğer bağışlarında ciddi düzeyde ihtiyacı olan insanlarımız var. Bir gün biz de bu ihtiyaç sahiplerinden biri olabiliriz. O nedenle gerek kan bağışında, gerek kemik iliği bağışında gerekse organ bağışında çok duyarlı olmamız gerekiyor. Bu anlamda 1. olan Bursa`ya, Bursa`da bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu anlamda organ nakillerinde Türkiye, dünya ile yarışacak tıbbi başarıya sahip. Ama organ bağışında toplumsal duyarlılığa ihtiyacımız var. Tüm vatandaşlarımızdan bu anlamda ölümden ömür çıkarmak gibi bir cümle söylüyorum. Hepimiz bir gün öleceğiz. Ama ölüm anından, ölümden sonraki yaşamımıza geride kalanlara bir zenginlik bırakmak istiyorsak, arkamızdan hayır dua gelmesini istiyorsak, mutlaka organlarımızı bağışlamakta duyarlı olmalıyız. Çünkü neticede toprak olup gideceğiz” dedi.

 

KURTARABİLECEĞİMİZ DÜNYALAR KADAR GENÇ VAR

Bir gazetecinin uyuşturucu ile ilgili sorusuna cevap veren Müezzinoğlu, “Başbakanımız ile 28 Kasım`da Uyuşturucu Şurası`nı düzenleyeceğiz ve biz Sağlık Bakanlığı`nın koordinatörlüğünde, 8 bakanlık, Yeşilay Cemiyeti, sivil toplum örgütleri ile birlikte çok güçlü bir eylem planı hazırladık. İnşallah bu şuradaki son değerlemeleri yapıp, uygulamaları uygulamaya başlayacağız. Bu arada Sayın Başbakanımızın söyledi tabir yani uyuşturucuyu terör gibi görüyoruz. Uyuşturucu satıcılarını, uyuşturucu teröristi kelimesini kullanıyoruz. Uyuşturucuya musallat olmuş gençlerimiz ile daha iyi iletişim kurarak, o yanlışa müptela olmadan kurtarabileceğimiz dünyalar kadar genç var. Müptela olmuş insanlarımızı da iyi tedavi ederek, oradan kurtarmak için tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah çok daha geliştirerek devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

MOBİLYA DİYİNCE AKLA İNEGÖL GELİYOR

İnegöl Mobilyası`nın artık Türkiye`yi aştığını ifade eden Müezzinoğlu, “Biz İnegöl fuarını önemsiyoruz. İnegöl, özellikle mobilya sektöründe marka değeri güçlü bir yerimiz. Mobilya diyince akla İnegöl geliyor. Bu artık Türkiye`yi de aştı. İnegöl, dünya çapında bir merkez oldu. Gerçekten dünyaya bu anlamda Türk milletinin tasarım zevkini ve gücünü yansıtan mobilyaları görüyoruz. Klasiğinden en modernine kadar güçlü bir altyapı var. İnegöl, 100 yılı aşkın süredir bu anlamda güçlü bir merkez. Ülke tüketimimizin 3`te biri, 4`te biri buradan sağlanıyor. Dünya pazarlarına güçlü bir açılım var. Sayın Başkanımızın önümüzdeki dönem ile ilgili ekonomik değerlendirmelerde, ihracatta önemli rolü olan bir sektör. Diğer taraftan özellikle mobilya ham maddesini de büyük oranda bölgeden temin eden, yüzde 100 yerli ürün gibi bir pazarımız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu marka değerinin dünyada güçlü yerlere gelmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

10 YIL ÖNCE İNEGÖL MOBİLYASINI SEÇTİM

Bir gazetecinin, “Evinizde İnegöl mobilyası var mı?” şeklindeki sorusu üzerine konuşan Müezzinoğlu, “Evimde mobilya var. Ama İnegöl mobilyasını bilmiyorum. Çünkü mobilyayı ben almıyorum. Ama 10 yıl önce ilk mobilyamı İnegöl`e gelip buradan seçerek almıştım” dedi.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00