www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Müftülüğü Mağdurları Unutmadı

İnegöl Müftülüğü Mağdurları Unutmadı

İnegöl Müftülü Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan ve mağdur olan vatandaşlar için 2 TIR dolusu un ve yardım malzemesini dualar eşliğinde bölgeye gönderdi.

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklükteki deprem sonrası Ülkenin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar gönderilirken, İnegöl Müftülüğü de deprem bölgesi için 2 tır dolusu un ve genel ihtiyaç yardımı topladı. Elazığ’da ki yetkiler ile iletişime geçen İnegöl Müftülüğüne Elazığ’a çok fazla yardım yapıldığı ve gönderilecek yardımların ziyan olacağı yetkililer tarafından belirtilince İnegöl Müftülüğü de toplanan 2 Tır dolusu un ve genel ihtiyaçların olduğu yardımları Suriye’nin İdlib kentinde mağdur olan vatandaşlara gönderdi.

Konu ile alakalı açıklama yapan İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu; “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir. Diyen bir dinin mensupları olarak, Komşumuzda olan yangına duyarsız kalmamak adına geçmişten günümüze vatandaşlarımızın yapmış oldukları yardımları yerine teslim etmek ve icra etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Gönderdiklerimiz kaydedilirse özellikle zaruri ihtiyaç maddesi dediğimiz, kesinlikle keyfilik yok bunun içerisinde. Vatandaş gelip lüks bir şey al konusu kesinlikle değil. Biz mağdur olan vatandaşlarımızın kendilerine ekmek yapabilecekleri un ve içebilecekleri su gönderiyoruz. İnşallah bir nebzede olsa oradaki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışılacak. Malumunuz Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası biz yardımları oraya gönderecektik ama oradaki yetkililer ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası Elazığ’a yeterince yardımın yapıldığını ve yapılacak olan yardımların ziyan olacağı ancak parasal yardımın yapılmasının gerektiğini öğrenince bizde topladığımız yardımları Suriye’nin İdlib kentinde mağdur olan vatandaşlara gönderme kararı aldık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

İdlib konusunda çalışmalar deprem öncesi vardı

İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise, İnegöl adına gurur duyacağımız şeylerin her zaman olduğunu belirterek; “Özellikle deprem öncesi İdlib konusundaki bu yardımlar ile İlçemizde çalışmalar vardı ve halende devam ediyor. Elazığ’da deprem olunca bu çalışmaların arasına girmiş gibi oldu ama öyle değil. Gördüğünüz gibi bu gün 2 tır dolusu Müftülüğümüzün topladığı bu yardımları İdlib’e gönderiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kısa bir selamlama konuşması yapması ile toplanılan yardımlar dualar eşliğinde bölgeye gönderildi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29