İNEGÖL PİLOT BÖLGE

İNEGÖL PİLOT BÖLGE

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) İnegöl temsilciliği düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ilk kez bir ilçede TSE temsilciği açtıklarını belirterek; “İnegöl zaten birçok ilke imza atan bir ilçe. İnegöl

Ocak ayı içerisinde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında tahsis edilen büroda faaliyetlerine başlayan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) İnegöl temsilciliğinin resmi açılışı önceki akşam gerçekleştirildi. TSE Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şentürk’ün de katılımıyla gerçekleştirilen açılışa, İnegöl protokolü de yoğun katılım gösterdi.

TSE TEMSİLCİLİĞİNİ İNEGÖL’DE AÇMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Açılış töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’de TSE temsilciliğinin açılması ile ilgili kararın 1 buçuk ay önce çıktığını belirterek; “Kalitenin artık doruğa çıktığı, tüketilen ürünlerde kalitenin ihtiyaç haline geldiği ve tüketicilerin eğer bir kalite belgesi varsa, üretilen üründe tüketmeye meyil ettiği günümüzde Türkiye’nin gururu, Türkiye’nin standartlar markası TSE’nin İnegöl temsilciliğini açmak hakikaten bizi son derece gururlandırıyor. Bu konuda İnegöllü üreticilerimizin ilk elden müracaatlarını yapacakları ve artık Bursa veya başka bir bölgeye gitmelerinin gerekmeyeceği bu büro ile sağlanacak” dedi.

YENİŞEHİR’E OTOMOTİV TEST MERKEZİ

Yenişehir’de TSE tarafından yapılması planlanan otomotiv test merkezi hakkında da konuşan Şahin; “Bursa’ya otomotiv test merkezini kazandırmak bizim için stratejik önem atfediyor. Belki de çok kısa zamanda ilk yerli otomobilin müjdesini Bursa’dan duymuş olacağız. Bu test merkezi de alt yapı hizmetidir. İnşallah sadece otomotiv de değil savunma sanayinde, otomotivin yan sanayini ilgilendiren sektörlerin beslenmesinde ve gelişmesinde çok büyük desteği olacak bu test merkezimizi Yenişehir’e kazandırmaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İLK DEFA BİR İLÇEDE TEMSİLCİLİK AÇILDI

Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şentürk ise, açılışta yaptığı konuşmada enstitülerinin belgelendirme ve uygunluk değerlendirme alanında uluslararası etkinliğe sahip olduğunu söyledi. Türkiye’ye çok önemli oranda katma değer sağlayan İnegöl’de temsilcilik açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Şentürk, “İlk defa bir ilçede temsilcilik açtık. İnegöl zaten birçok ilklere imza atan bir ilçe. Türkiye’nin ilk sanayi odasının kurulduğu bir ilçe. Buraya ofisimiz açıyoruz. Özellikle mobilya sektörünün acil ihtiyaçlarından dolayı ihracatımızda çok önemli bir rol oynayan mobilya üreticilerimizin belgelendirme ve test merkezlerini hızlı yapabilmek, onların maliyetini en aza indirebilmek için bu ofisi açtık” dedi.

İNEGÖL PİLOT BÖLGE

Temsilcilikten sadece mobilyacıların değil, hizmet almak isteyen herkesin yararlanabileceğini söyleyen Şentürk, “İnegöl’ü pilot bölge seçtik. Eğer bu uygulamada başarılı olursak, bunu belli sektörlerde yoğun olan ilçelerde de uygulamak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

ŞAHİN MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

Yapılan konuşmaların ardından, büronun açılışı kurdele kesimi ile son buldu. Açılış sonrası Hulusi Şentürk ve Hüseyin Şahin, İTSO’nun meclis toplantısına katıldı. Şahin, burada da meclis üyelerine yönelik bir konuşma yaptı.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00