İNEGÖL, SAKAL-I ŞERİFE KOŞTU

İNEGÖL, SAKAL-I ŞERİFE KOŞTU

İshakpaşa Camiinde bulunan Sakal-ı Şerif, her yıl olduğu gibi Kadir gecesi programları kapsamında dün yine ziyarete açıldı. Binlerce vatandaş, Sakal-ı Şerif'i görmek için İshakpaşa Camiine akın etti.

İshakpaşa Camiinde bulunan Sakal-ı Şerif, dün ziyarete açıldı. Öğle namazı sonrası bayanların ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif, ikindi namazı sonrası ise erkeklerin ziyaretine açıldı. Binlerce vatandaş Sakal-ı Şerif’i görmek için İshakpaşa Camiine akın etti. Bazı vatandaşlar sakal-ı şerife dokunmak için çabalarken, bazıları ise bu anı kamera ve cep telefonları ile ölümsüzleştirdi. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif ziyaretinde gözyaşlarına da engel olmadılar.

40 KATLI ÖRTÜDE SAKLANIYOR

Bayanların Sakalı Şerif ziyareti sonrası ikindi namazının ardından erkekler için gerçekleştirilen ziyarette, cami tıklım tıklım doldu. Binlerce vatandaş, Sakalı Şerif’i görebilmek için yarıştı. Sakalı şerif, bulunduğu yerden tekbirler ve ilahiler eşliğinde indirilerek sedef kaplamalı sandukada sarılı bulunan 40 katlı örtü içinden çıkarılmasının ardından, küçük cam tüp içinde halkın ziyaretine sunuldu.

“KUTSAL EMANETLER NAMUS GİBİ MUHAFAZA EDİLDİ”

Sakalı Şerif ziyareti öncesi İshakpaşa Camisi İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş cemaate kısa bir konuşma yaptı. Sakalı şerif ziyaretinin önemine değinen Memiş, “Resurullah efendimiz, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Ve Resurullah efendimizin diğer peygamberlerden farklı olarak, diğer peygamberlerden üstün olarak gönderilmiş olmasının sebebi de onun; son peygamber olması, insanların son umudu olması. Asırlardır da insanlık, Hz. Muhammed’in aşkıyla yanıp kavrulmaktadır. İşte özellikle bizim vatanımızın kurucuları olanlar, efendimizin muhabbetinin eseri olarak kutsal emanetlerinden her bir parçayı adeta bir namus bilmiş ve muhafaza etmiştir. Şimdi de onlardan birini ziyaret edeceğiz” dedi.

PARÇA, BÜTÜNÜ TEMSİL EDER

Parçanın bütünü temsil ettiğini ifade eden Mehmet Nuri Memiş, “Mantıklı bir kural vardır, parça bütünü temsil eder. Dolayısıyla bir kıl parçasıdır ki ne olacak dememek gerekir. Değil mi Resurullah (a.s) efendimizin yüzünde aylarca kalmış ve kesildiği günden itibaren de bir kenara atılmayıp evlerin en güzel yerlerinde muhafaza edilmiş sakal-ı şeriftir. Tıpkı resurullah efendimizi canlı olarak ziyaret etmiş gibi faziletli ve anlamı olan bir hadisedir. Dolayısıyla bizler de onun vücudundan bir parçayı görecek olmanın aşk ve şevkiyle bu camiyi doldurduk” diye konuştu.



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17