www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL SATRANÇ LİGİ HIZLI BAŞLADI

İNEGÖL SATRANÇ LİGİ HIZLI BAŞLADI

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün ve Bursa Satranç İl temsilciliğinin organizasyonu olan ve İnegöl'deki 30 okuldan 49 takımın ve 300 öğrencinin yarışacağı Satranç Ligi, Şükrü Nailipaşa İlkokulu çok amaçlı salonunda başladı.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü Yusuf Şevki Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şükrü Nailipaşa İlkokul Müdürü Özgür Gümüş ve Satranç Federasyonu İnegöl temsilcisi ve milli hakem Yakup Yıldız tarafından startı verilen turnuva Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Lig usulü oynanacak olan müsabakalarda ilk 4’e giren takımlar Türkiye finallerine katılma hakkı elde edecek.

İNEGÖL’DE İLK KEZ LİG USULÜ SATRANÇ TURNUVASI

Şükrü Nailipaşa İlkokulu bahçesinde saat 11.00’da toplanan sporcu ve velilerine yönelik bir konuşma yapan Yusuf Şevki Yücel, “İlçemizde ilk defa lig şeklinde bir satranç organizasyonu yapılıyor. İlçe genelinde 5 bin lisanslı satranç sporcusu bulunmakta. Bu rakam Bursa genelinde ve ülke genelinde çok güzel bir rakam. Demek ki, İnegöl gençleri düşünüyor. Demek ki, İnegöl gençleri boş zamanlarını güzel işlerde harcıyor.  Bu çok sevindirici bir durum. Ben bu vesileyle gençlerimizi, velilerimizi ve onlara emek veren hocalarını tebrik ediyorum. Bu turnuvanın gerçekleşmesinde emeği olan Yakup hocamıza ve diğer hakemlerimize teşekkür ediyorum. Okul müdürümüze bu salonu tahsis ettiği için, İnegöl Belediyesine turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İNEGÖL SATRANÇTA DA BİRÇOK İLİN ÖNÜNDE YER ALIYOR

İnegöl’ün her konuda olduğu gibi sporda da birçok ilçenin ve ilin önünde yer aldığını belirten İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Satranç zekâ oyunu ve gençlerimiz için en kıymetli sporlardan biri. Ben böyle bir tatil gününde bu vesileyle burada toplanan öğrenci, veli ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Turnuvamızın hayırlı ve neşeli geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ 8 MART’TA

Konuşmalardan sonra eşleşmesi yapılan sporcu öğrencilerin yerlerini almasının ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ın ilk hamlesi ile turnuva başlatıldı. 28 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da minikler kategorisinde ilk tur, öğleden sonra 2. tur, 1 Mart Pazar günü yine saat 11.00’da yıldızlar kategorisinde 1. tur, öğleden sonra 2. tur maçlar oynandı. 7-8 Mart tarihlerinde Muzaffer Samda İlkokulu Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak büyükler finali ile turnuva tamamlanmış olacak. Umur Baş, Kemal Tekin, Ercan Görgülü, Semih Işık, M. Yasin Mandal ve Hüseyin Kara’nın hakemliğini yapacağı turnuva 8 Mart Pazar günü Muzaffer Samda ilk ve ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda İlçe protokolünün de katılacağı ödül töreni ile son bulacaktır.



  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00