İNEGÖL ŞEHİDİNE AĞLIYOR

İNEGÖL ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen Deniz Kuvvetleri'ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopterdeki 4 şehitten biri olan, İnegöllü Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun doğup büyüdüğü Cerrah Mahallesi'ni yasa boğdu.

• İzmit Cengiz Topel Havaalanı’ndan havalanarak eğitim amacı ile Konya’ya giderken Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopterdeki 4 şehitten biri olan İnegöllü Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun bağlı Cerrah Mahallesi’ndeki yakınları haberi alınca yasa boğuldular. Kara haberi alan ilçe protokolü dün Cerrah Mahallesi’nde bulunan şehit Mehmetçiğin yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dilediler.

 İzmit Cengiz Topel Havaalanı’ndan Konya`ya gitmek üzere havalanan ve radarlardan kaybolan askeri helikopter Kartepe ilçesi Balaban Köyü bölgesinde düştü. Kazada helikopterde bulunan 4 personel şehit oldu. Şehitlerden birinin İnegöllü olduğunu duyan vatandaşlar ve protokol üyeleri şehit ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığında bulundular.

 EV ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Şehit Mehmet Karakaşoğlu`nun Ankara`ya tayininin çıkmasının ardından babası Nihat annesi Leyla Karakaşoğlu başkente taşınırken, Cerrah Mahallesi’nde anne tarafından akrabaları kaldı. Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden akrabalarının evi ziyaretçi akınına uğradı. Şehidin çocukluğunu geçirdiği eski evinin önüne Türk bayrağı asıldı.

 ÇOK İYİ KALPLİ BİRİYDİ

Şehit askerin dayısı Halil Mut, “Önceki gün haberlerde şehit haberini gördük. İnanamadık. Çok acı bir haber. Çok iyi biriydi. Kimseye zararı olmazdı. Çok iyi kalpli biriydi. Çok sevilen biriydi. Onun unutamayacağım anısı düğünlerde beraber Harmandalı oynardık” ifadelerini kullanarak gözyaşlarına boğuldu.

 ‘BENİ BİR DAHA ZOR GÖRÜRSÜNÜZ’

Şehit askerin halasının oğlu Alican Mut ise, “Buralarda beraber büyüdük. Sabah haberim oldu. İnanamadım. Hep yaşıyordur diye ümit ettim. Ama sonra haberini aldım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yüreğimiz yandı. En son Kurban Bayramı’ndan önce Cerrah`a gelmişti. Beraber domates salçası yaptık. ‘Bütün işleri bana yaptırıyorsunuz. Gideceğim buradan beni bir daha zor görürsünüz’ demişti. Şaka yapmıştı yani. Düğünlerde beraber Harmandalı oynardık. Bunu asla unutmam. Mükemmel bir insandı. Görevinde başarılıydı” dedi.

SON ANISI SALÇA PİŞİRMEK OLDU

Son olarak Cerrah`ta ikamet eden teyzeleri Durdiye Özkan ve Huriye Mut`un ikamet ettiği evi ziyaret eden şehit Mehmetçiğin, son olarak akrabaları ile salça pişirdiği ve anılarını paylaştığı bildirildi.

 PROTOKOL YALNIZ BIRAKMADI

Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Baş ise şehit haberini alır almaz Cerrah Mahallesine giderek, şehidin yakınlarına taziyede bulundular.

 ACILARINI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, “Meydana gelen helikopter kazası 77 milyonun ciğerini yaktı. Şehit olan kardeşlerimizden bir tanesi İnegöllü. Burada yaşayan akrabaları var. Onların acılarını paylaşmak için geldik. Acılar paylaştıkça azalır diyerek ziyaretlerine geldik. Yakın akrabalarının yüzündeki üzüntü bizleri de etkiledi. Hayatını kaybeden 4 vatan evladına Allah`tan rahmet diliyorum. Onlar şehittir. Kalanlara Allah`tan sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07