İNEGÖL SEMALARINDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ

İNEGÖL SEMALARINDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Cerrah Beldesi’nde yamaç paraşüt sahasının açılışını gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Özden Albamya, Kıran Tepesi’nin Ölü Deniz’e eşdeğer olduğunu ifade etti.

Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü’nün Cerrah Beldesi’ndeki yamaç paraşütü sahası, önceki gün hizmete açıldı. Cerrah Beldesi’nde gerçekleştirilen yamaç paraşütü sahası açılışına; İnegöl eski Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Özden Albamya ve kulüp üyeleri katıldı. 25’i İnegöl’den olmak üzere 60 yamaç paraşütçünün katıldığı açılışta, gökyüzüne süzülen sporcular vatandaşlar tarafından heyecanlı gözlerle izlendi.

ÖLÜ DENİZE EŞDEĞER

Açılışta konuşan kulüp Başkanı Özden Albamya, Türk Hava Kurumu’nun Sportif Havacılık Kulübü kolu olduklarını belirterek, “Yamaç paraşütü yapıyoruz. 2009 yılında kuruldu. Bu tepe; Kaymakamlık, özel idare, İnegöl Belediyesi, Cerrah Belediyesi, Yenice Belediyesi ve sponsorlarımızın katkısı ile açıldı. Yetiştiremediğimiz hala ufak tefek eksikleri var. Onları da tamamlayacağız inşallah. Kurbanımızı da kesiyoruz. Allah burada kan akıtmasın sporcu arkadaşlarımıza. Bursa bölgesinin yamaç paraşütü sporunu yapan arkadaşlarımıza burayı tanıtmak amacıyla bu açılışı yaptık. Bundan sonra burada güzel uçuşlar olacak inşallah. Bu sene Kıran Tepesini de açacağız. Marmara Bölgesi’nin Ölü Deniz’ine eş değerde ve Ölü Deniz’den 50 metre yüksek bir tepemiz. Marmara Bölgesi’nin en güzel tepeleri ile İnegöl’ü bu spora tanıtacağız inşallah. Allah kazasız belasız uçmayı nasip etsin” dedi. Özden Albamya ayrıca, 15 Ağustos 2013 tarihinde yüzde 50 sponsor destekli bir eğitim başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA GELECEK

İnegöl eski Kaymakamı Aziz İnci ise, “Türk Hava Kurumu’nun bir şubesi, bir faaliyeti olarak başladıkları bu yamaç paraşütü çalışmaları Cerrah’ta yine Belediyelerimizin ve sponsor kuruluşlarımızın desteği ile belli bir noktaya geldi. Benim geçen yılki faaliyetleri görme imkânım olmamıştı, ama bu seneki faaliyetlere izinli olduğum dönemde katılma imkânı buldum. Bu destek ile özellikle İnegöl’de çok müsait mekânlar, çok müsait tepeler olduğunu söylüyor arkadaşlarımız. Gerçekten de öyledir. İşte bu desteklerle bu faaliyetin çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu sadece bir spor değil aynı zamanda insanların özgüvenini arttıran ve kitlelere bu sporun yayılmasını sağlayan bir çalışma. Ben katkısı olan tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum. Başta kulüp başkanı olmak üzere tüm üyelere başarılar diliyorum. Kazasız belasız uçuşlar diliyorum. Bu arada bir meslektaşımız da birkaç gün önce bir kaza geçirdi, ona da acil şifalar diliyorum. Şunu biliyoruz ki ne kadar usta olursak olalım küçük bir tedbirsizlik, küçük bir ihmal çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. İnşallah bu pistte böyle bir şey yaşanmaz. Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Açılışta 25’i İnegöl’den olmak üzere toplam 60 yamaç paraşütçüsünün yaptığı gösteri ise büyük ilgi gördü. Gökyüzüne süzülen sporcular, vatandaşlar tarafından heyecanlı gözlerle izlendi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54