www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL VAİZİ İSMAİL YILDIRIM GÜRSÜ MÜFTÜLÜĞÜNE GERİ DÖNDÜ

İNEGÖL VAİZİ İSMAİL YILDIRIM GÜRSÜ MÜFTÜLÜĞÜNE GERİ DÖNDÜ

Gürsü Müftüsüyken uğradığı iftira sonucu görevinden uzaklaştırılan ve 2 yıldır İnegöl Müftülüğünde İlçe Vaizi olarak görev yapan İsmail Yıldırım, kendisi hakkında iftira atanlara karşı açtığı davayı kazandı ve Gürsü Müftülüğündeki görevine geri döndü.

Gürsu Müftülüğü görevinden istem dışı olarak iftiralar sonucu alınan ve Eskişehir vaizliğine atanan, oradan da İnegöl ilçe vaizliği görevine getirilen İsmail Yıldırım, isteği dışında gerçekleşen tayini sonrası açtığı davayı 3 yıl sonra kazandı.

36 yıldır Diyanet İşleri bünyesinde hizmet veren İsmail Yıldırım, yıllar önce kendisi hakkında yapılan iftiraların üzerindeki perdeyi açtığı dava ile kaldırdığını ve iftiraların gün yüzüne çıkmasıyla aklandığını belirtirken, İnegöl’de görevini sonlandırdıktan sonra 15 gün zamanı olduğunu ve bu 15 gün içerisinde yeni görevine başlayacağını bildirdi.

Kendisine atılan iftiraları ve Diyanet İşleri bünyesindeki hizmetlerini gazetemize anlatan Yıldırım, 1974 yılında İmam Hatip Lisesinden mezun olarak, Gürsu’nun Hasanköy Mahallesinde imam olarak göreve başladığını belirtti. O sırada görevini icra ederken aynı zamanda Yüksek okul’u da okuduğunu ifade eden Yıldırım, “Yüksek okulu bitirdikten sonra 1981 yılında Samsun’un Alaçam ilçesine müftü olarak atandım. 1984 yılına kadar orada hizmetime devam ederken, 1984 yılında din görevlisi olarak Hollanda’ya gittim. 5 yıl burada kaldıktan sonra 1989 yılında Domaniç Vaizliğine atandım. 2 yıl da burada vaizlik görevimi yerine getirdim ve 1991 yılında yeni ilçe olmuş olan Eskişehir Günyüzü İlçesine kendi isteğimle atandım ve oranın kurucu Müftülüğü görevini üstlendim. Burada 7 yıl görev yaptıktan sonra Gürsu’ya müftü olarak atandım. Burada da uzun yıllar görev yaptım ancak kimsenin tasnif etmeyeceği olaylar nedeni ile bir haksızlığa uğradım ve görevimden oldum” dedi.

 

Yıldırım, Dün İnegöllülere Son Vaazını Verdi

İlçemizdeki görevini başarıyla yerine getiren ve 2 yılda tüm ilçe halkının gerek vaizleri gerekse de konferanslarıyla takdirini toplayan İsmail Yıldırım, Gürsu Müftülüğü görevinde bulunurken yaşadığı haksızlığı ise şöyle anlattı: “Ben Gürsu’da da uzun yıllar görev yaptım. Ancak son dönemlerde bazı memur arkadaşların görevlerini yerine getirmediklerini ve kaytardıklarını gördüm. Bu doğrultuda o arkadaşlar hakkında disiplin cezası uygulattım. Onlar da benim aleyhimde kendi aralarında bir grup oluşturarak iftira attılar. Bunun üzerine isteğim dışında Müftülük görevimden alınarak Eskişehir vaizliği görevine getirildim. 2007 yılında meydana gelen bu olayın hemen akabinde bana iftira eden arkadaşlar hakkında mahkemeye başvurdum ve görevime geri dönmek için de bir dava açtım. O günden bu güne geçen 3 yılın 2 yılını İnegöl’de tamamladım. Bu sırada açtığım dava sonuçlandı ve atılan iftira ortaya çıktı. 3 yıl süren mahkemenin sonucu olarak hakim bana atılan iftirayı kabul etti ve beni akladı. Görevimden isteğim dışında alındığım konusunda da hakim gerçekleştirilen bu tayinin kanunsuz olduğuna inanarak, aklanma kararını doğruladı. Mahkeme sonuçlarını değerlendiren Diyanet İşleri, Gürsu Müftülüğü görevime geri dönmem için çalışmaları başlattı ve tayinim onaylandı. İnşallah bu gün itibari ile İnegöl’deki görevimi sonlandıracağım. Bunun akabinde de 15 günlük bir süre var Gürsu’da göreve başlamam için. Bu süre içerisinde orada görevime başlayacağım” açıklamalarında bulundu. Yıldırım’ın dün ilçe halkına son vaizini vererek İnegöllülerle vedalaştı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19