İNEGÖL VE İSHAKPAŞA İSMİ PAKİSTAN’DA YAŞATILIYOR

İNEGÖL VE İSHAKPAŞA İSMİ PAKİSTAN’DA YAŞATILIYOR

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin ve yönetim kurulu üyeleri Pakistan’da oluşturulan İnegöl Köyü için destek veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarette Van depremi ile ilgili

Ziyarette İNİYAD olarak yurt içi ve yurt dışında yapılan hizmetlerden söz eden İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, 2010 yılında Pakistan’da sel felaketinde mağdur olan 20 milyon civarındaki insana, İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) olarak bir çalışma yürüttüklerini söyledi.  

İnegöllü hayırseverlerin sponsorluğunda 20 tane evden oluşan İnegöl köyü kurduklarını ifade eden Zengin, “Bu konuyla ilgili Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’tan bize sponsorluk anlamında yardımcı olmalarını söylediğimizde kendileri bir tane evin sponsorluğunu iş adamlarıyla birlikte üstlendiler. Bu evimiz Ramazan ayında bitti. Oradaki evimizle ilgili fotoğrafları Belediye Başkanımıza takdim ediyoruz. Ben bu anlamda İnegöl köyünün kurulmasında yardımcı olan bütün hayırseverlerimize ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

VAN DEPREMİ KAMPANYASI SÜRÜYOR

Aynı zamanda Van depremi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini bildiren Zengin, “Özellikle kış ayları olmasından dolayı, daha çok ısınma ve barınmayla ilgili battaniye, kışlık elbiseler, kışlık çadır ve ısıtıcı ihtiyacı oluyor. Aynı zamanda bazı ana gıda maddeleri noktasında kampanyamız devam etmektedir. İnegöllü hayırseverlerimizden bu anlamda da çalışmalarımıza destek vermelerini rica ediyoruz.” dedi.

İNEGÖL VE İSHAKPAŞA İSMİ PAKİSTAN’DA YAŞATILIYOR

Yaptıkları çalışmalardan dolayı İNİYAD yönetimine teşekkür eden Başkan Aktaş, “2010 yılındaki sel felaketinden dolayı, Pakistan’la alakalı bütün Türkiye’de İHH çok büyük bir hamle başlatmıştı. Tabi İnegöl olarak da İNİYAD o hamlenin büyük bir parçası oldu. Biz de karınca kararınca, imkânlar dâhilinde böyle bir oluşuma katkıda bulunduk. Önemli olan bir konu da İnegöl’ün ve İshakpaşa isminin orada yaşatılıyor olmasıdır. Bizim atalarımız ceddimiz gittikleri yerlere medeniyet götürmüş, yardımlar götürmüş, destek götürmüş insanlardır. Dolayısıyla bir nebze, onların bu düsturunu ilke edinmek ve bu manada hareket etmek, bizim için büyük bir kazançtır diye düşünüyorum” dedi.

“İLÇE HALKIMIZ VAN DEPREMİ İLE İLGİLİ İNİYAD’A MÜRACAAT EDEBİLİRLER”

Van depremi dolayısıyla belediyeye farklı kurum ve kuruluşlardan müracaatlar geldiğini belirten Aktaş, “Özellikler istirham ettiğim konu şu İNİYAD’ın bu noktada önemli bir organizasyonu var. İHH’nın Van’daki depremde özellikle Erciş’te, gerek sıcak yemek imkânlarıyla, gerekse de orada yaptığı arama kurtarma faaliyetleriyle önemli bir destek verdiğini görüyoruz. Ama ilçe halkından istirhamım şudur ki, lütfen ikinci el malzemelerden ziyade kullanılmamış, sıfır malzemelerin belirli bir nizam intizam içerisinde teslim edilmesi daha doğru olan yöntemdir. Bu manada ayni veya nakdi yardımlarla alakalı derneğimize müracaat edebilirler.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin Pakistan’da oluşturulan ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sponsor olduğu İshakpaşa evinin fotoğrafını takdim etti.

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68