www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"İNEGÖL ARTIK İŞVEREN GÖÇÜ ALIYOR"

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl'de mobilya anlamında kümelenmeler olduğunu belirterek, Eskiden burası işçi göçü alırdı. Şimdi işveren göçü alıyor. İşverenler mobilya fabrikalarını İnegöl'e gelerek kurmak istedikler

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöllü mobilyacıların Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, esnafın geleninin fuardan memnun kaldığını söyledi.

NİTELİKLİ ALICILAR FAZLAYDI

10 bin katılımcının fuarı ziyaret ettiğini söyleyen Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Nisan Fuarı olmasına rağmen yurtdışından da ziyaretçilerimiz vardı. Yani esnafımızın büyük çoğunluğu memnun… Nisan ayında bile kar yağması, bazı bölgelerde yolların kapanması ve Türkiye'deki ekonominin durgun seyretmesine rağmen, biz İnegöl'e 10 binin üzerinde ziyaretçiyi getiriyorsak, başarılı bir fuar geçiriyoruz diye düşünüyorum. Bekleseydik bu ziyaretçiler bizim işyerimize gelmezdi. Fuar vesilesiyle İnegöl'ün her noktasında bir hareket var. Sanayimizde, lokantalarımızda, otellerimizde bir hareketlilik var. Bu da MODEF sayesinde oluyor. Katılımcı arkadaşlarımızın çoğunluğu memnun... Az memnun olanlar da var. Onlar da inşallah fuar sonrasında dönüşlerde memnun olurlar. Bu fuar zaten tanıtımdır, müşterilerle iletişim kurmak, yeni ürünler göstermektir. Hedefimize vardık diye düşünüyorum” dedi.

YENİLİKLERİ YERİNDE GÖRMEK İSTİYORLAR

Mobilyacıların İnegöl`ü araştırdığını ve İnegöl mobilyasının İnegöl'e örnek olduğunu belirten Özcan, Birçok oda başkanımız telefonla aradı, birçoğu da fuara gelerek incelemeler yaptılar. İnegöllü mobilyacılarımızın yaptığı yenilikleri yerinde görmek istiyorlar. Bu atılımımızı merak ediyorlar. Bunlardan biri de Tokat Mobilyacılar Odası Başkanı Veysel Biçer ve yönetim kurulu arkadaşlarıydı. Kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk. İnegöl mobilyasının gelişiminden bahsettik. Bizim onlara tavsiyelerimiz oldu. 2. OSB, Mobiliyum AVM'den bahsettik. Bunlar İnegöl'e özgü durumlar. İnegöl'de mobilya anlamında kümelenme var. Eskiden burası işçi göçü alırdı. Şimdi işveren göçü alıyor. İşverenler mobilya fabrikalarını İnegöl'e gelerek kurmak istediklerini ifade ediyorlar. Ulaşım kolay olması ve ihracatın her geçen gün artmasından dolayı İnegöl onlar için daha cazip geliyor. İnegöl'ü araştırıyorlar. Biz de dilimiz döndükçe yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki bütün mobilyacılar, Mobilyacılar Odaları İnegöl'ü örnek alıyor” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00